5 beneficii ale bicarbonatului de sodiu mai puțin cunoscute.

În prezent, tinerele gospodine știu că orice sarcină prin casă își are produsul său: detergent pentru rufe, pentru geamuri, pentru podea, pentru aragaz, pentru pete, pentru mobilă și tot așa. Trebuie să înțelegem că astea nu sunt decât niște trucuri de marketing care ne determină să cumpărăm mai mult, iar săpunul lichid pentru mâini practic nu se deosebește de gelul de duș, așa cum nu este vreo diferență între crema de corp și crema de mâini.

Bicarbonatul de sodiu este o substanță care poate fi utilizată în extraordinar de multe scopuri, începând de la bucătărie și baie și terminând cu îngrijirea corpului și sănătatea.

Iată câteva întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu despre care se cunoaște mai puțin.

1. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca și deodorant

Amestecă bicarbonatul de sodiu cu niște cremă obișnuită și toarnă puțină apă. Aplică această pastă subsuoară și uită de deodorantele scumpe și ineficiente.

2. Poate fi folosit și pentru peeling

Pune într-un vas 3/4 de bicarbonat de sodiu și 1/4 de apă, amestecă bine și spală-te cu mișcări circulare pe față, apoi clătește. Acest amestec poate fi folosit pentru curățirea întregului corp.

3. În loc de cremă pentru picioare

Într-un lighean cu apă caldă adaugă 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Stai cu picioarele în el circa 10-15 minute, timp în care îți poți face un masaj ușor.

4. În loc de cremă pentru mâini

Realizează același amestec ca și pentru peeling ( 3/4 de bicarbonat de sodiu și 1/4 de apă). Aplică amestecul pe mâini și lasă-l vreo 15 minute. După această mască vei avea niște mâini moi și catifelate.

5. Remediu pentru detoxifierea corpului

Atunci când vrei să faci o baie fierbinte în cadă, toarnă în apă și jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu. Această procedură te va ajuta să te relaxezi și va elimina din pielea ta acizii și toxinele.