Să nu mai faceți niciodată asta în perioada menstruației

În fiecare lună femeile trec prin perioada menstruației. Este o parte naturală și firească în viața unei femei și, de asemenea, acesta este un proces sănătos pentru organism. Deși trebuie să se confrunte cu o mulțime de stări și să suporte un anumit disconfort, femeile rareori se plâng referitor la acest subiect.

Cu toate astea, există și femei care nu știu cum să gestioneze aceste zilei crunte, nu știu exact ce să facă și, cel mai important, nu știu ce lucruri să evite atunci când sunt la menstruație.

Știm că acele 4-6 zile din lună sunt dureroase și, uneori, de-a dreptul deprimante. Dacă știi ce trebuie să faci, vei vedea că durerile se vor ameliora simțitor și starea ta generală va fi mult mai bună. Tocmai de aceea, ține cont de sfaturile noastre de mai jos și renunță imediat la aceste obiceiuri foarte dăunătoare pentru tine:

1. Nu folosi un absorbant o zi întreagă

Absorbantele trebuie schimbate o dată la 3-5 ore, indiferent dacă sângerezi abundent sau aproape deloc. Motivul este legat de acumularea de bacterii care pot cauza infecții, dar și mirosuri neplăcute.

2. Nu îți provoca și mai multă durere

Este suficient de neplăcut că ai dureri menstruale, nu îți provoca și altele: nu este cel mai bun moment pentru o sesiune de epilat sau o vizită la dentist.

3. Renunță la contactele intime spontane

Fie te pregătești înainte de a te lăsa dusă de val cu iubitul tău, fie amâni momentul. În caz contrar, riști să te alegi cu o infecție deloc plăcută.

4. Ia o pauză de la exercițiile fizice

Dacă faci exerciții fizice solicitante, riști să îți suprasoliciți corpul, ar trebui să știi că ești mai sensibilă în această perioadă.

5. Nu sări peste mese

Perioada menstruației înseamnă că pierzi o cantitate de sânge, dar și vitamine și minerale, cum ar fi fierul. Tocmai de aceea, asigură-te că mănânci suficient: nu sări peste cele trei mese principale și nu uita nici de gustările dintre mese.

6. Nu te îndrepta spre frigider în toiul nopții

Dacă te trezești în toiul nopții și nu reușești să mai adormi, nu da buzna spre frigider, nu vei reuși să digeri alimentele nesănătoase pe care ai fi tentată să le consumi. În plus, este recomandat să te odihnești cât mai bine în această perioadă.

7. Nu bea lapte

Produsele lactate conțin acid arahidonic care îți va agrava crampele abdominale, așa că evită-le cu orice preț.

8. Nu te uita la filme deprimante

Ești mai sensibilă în aceste zile, dar asta nu înseamnă să te uiți la filme și seriale deprimante sau să asculți melodii depresive, ți-ar putea afecta sănătatea psihică.

9. Dormi suficient

Acum, mai mult decât oricând, ai nevoie de 8-9 ore de somn, așa că oferă-i corpului tău odihna de care are nevoie.

Ți-a întârziat mentruație pentru câteva zile și vrei să îți vină mai repede? Simți dureri abdominale și ești balonată, dar tot nu a apărut? În primul rând, e important să te calmezi, deoarece sunt multe cauze pentru care menstruația întârzie și nu neapărat acela că ești însărcinată.

Iată câteva trucuri prin care poți să își faci menstruația să vină mai repede:

1. Identifică motivul întârzierii

Mai întâi de toate trebuie să îți dai seama că există mai multe motive pentru care menstruația îți poate întârzia. Cea mai întâlnită cauză este stresul. De aceea, trebuie să te relaxezi.

2. Folosiți căldura

Una dintre cele mai simple metode de a-ți face mentruația să îți vină mai repede este apa caldă aplicată pe abdomen. Poți face și mai baie fierbinte de mai multe ori pe zi, sau poți pune un recipient cu apă caldă pe burtă și să o lăsați acolo pentru câteva minute.

Căldura ajută vasele corpului să se dilueze mai repede, ceea ce ușurează mentruația.

3. Folosește salvie

Infuzia de salvie este unul dintre cele eficiente remedii naturale pentru a-și face menstruația să vină mai repede. Fă-ți un ceai cu această plantă pe care o poți găsi la orice farmacie sau plafar. Bea o ceașcă dimineața pentru a-ți controla ciclul menstrual. Dacă iei contraceptive, această metodă nu este recomandată.

4. Folosește scorțișoară

Un alt truc este consumarea ceaiului de scorțișoară, un condiment bine cunoscut pentru a face mentruația să vină mai repede. Se recomandă o ceașcă dimineața și una seara, fierbinte.

5. Folosește mușețel

Mușețelul este plin de benficii și este recunoscut pentru capacitatea luide a diminua crampele menstruale și de a face mentruația să înceapă. Bea 3 cești de mușețel pe zi, concentrat.

6. Folosește meditația

Dacă în ultimul timp ai trecut prin mult stres și anxietate, este posibil ca acesta să fie motivul pentru care menstruația întârzie. Prin urmare, este recomandat să încerci diverse metide de relaxare cum ar fi yoga, meditația și băi calde. O să fii suprinsă de efectul lor!

7. Consumă vitamina C

Alimentele care conțin vitamina C sunt foarte bune și îți ajută menstruația să vină mai repede. Cele mai bogate alimente în vitamina C, pe care ar trebui să le consumi, sunt:

Rodii
Ardei Iute
Broccoli
Kale
Guava

Nu uita: daca menstruația întârzie mai mult de 15 zile și nu ești însărcinată, trebuie neapărat să vizitezi gincologul.