Cel mai tare truc pentru albirea lenjeriei intime! Va fi ca nouă, cu doar 3 ingrediente banale:

Alegerea lenjeriei de corp este una o chestiune extrem de personală. În timp ce unele persoane preferă diverse culori, altele preferă ca sutienul şi slipul să fie albe.

Însă acestă alegere este una pretenţioasă, având în vedere cât de repede se pătează sau capătă acele nuanţe gri sau verzui nedorite. Cu următorul truc însă, toate aceste probleme vor dispărea, iar lenjeria îşi va păstra nu doar culoarea, ci şi ţesătura.

1. Puneţi apă caldă într-un lighean din plastic şi adăugaţi următoarele ingrediente: 2 linguri de sare, o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de detergent.

2. Amestecaţi şi introduceţi lenjeria intimă, după care lăsaţi la înmuiat pentru 15 minute. Dacă ţestura este gri, o puteţi lăsa chiar 30 de minute. Spălaţi, clătiţi şi uscaţi!

Acest truc se poate folosi şi în cazul cămăşilor albe sau lenjeriilor de pat.

Cum preparam simplu si usor balsam de rufe acasa?
E mai simplu decat crezi. Ai nevoie de:
bicarbonat de sodiu: ~30 grame la o masina de rufe
un ulei esential: 25-30 de picaturi (la alegere: de brad, eucalipt, cuisoare, rozmarin, lavanda, portocala, grepfruit… alternativele sunt nelimitate, iar tu poti alege in functie de preferinte, de miros, de aroma…)

Tot ce trebuie sa faci este sa pui bicarbonatul in locul special dedicat balsamului de la masina de rufe, peste care adaugi cele 30 de picaturi de ulei esential care iti place. Te asigur ca, de la o spalare la alta, vei vedea cum culorile hainutelor tale se vor intensifica, tesaturile vor deveni mai placute la atingere, iar rufele, in general, vor capata o stralucire aparte!

Foloseste aceasta metoda cel putin pentru hainutele copiilor tai, pentru a-i expune cat mai putin la toate substantele chimice pe care le contin balsamurile de rufe din comert!
Bine de ştiut!

Cum scoţi petele
Petele de cerneală: se înmoaie cu puţin lapte, apoi se freacă bine cu un burete înmuiat în oţet de vin alb.

Petele de grăsime: se umezeşte zona, se aplică detergent pentru vase, se lasă câteva minute şi se spală la maşină.

Petele de rugină: se pun câteva picături de zeamă de lămâie, apoi se spală obişnuit.

Petele de sânge: se umezeşte porţiunea pătată,cu apă rece, se freacă cu o cârpă de bumbac înmuiată în aspirină pisată, dizolvată în apă.

Petele de ciocolată: se tamponează cu o cârpă înmuiată în oţet.

Petele proaspete de vin: se presară sare, care absoarbe lichidul, apoi se freacă bine cu săpun uscat.