12 lucruri despre relații pe care oamenii trebuie să le înțeleagă până la 30 de ani

Sociologul Nicholas Wulfing de la Universitatea din Utah a efectuat un studiu și a constatat că căsătoriile încheiate după 30 de ani, au mai multe șanse de reușită. Există unele lucruri pe care le înțelegi numai odată cu înaintarea în vârstă.

1. Relațiile trebuie să funcționeze

Tinerii de 20 de ani cred că, dacă inima partenerului a căzut în mâinile lor, nu va pleca nicăieri altundeva. De fapt, e mai ușor decât crezi să distrugi o relație. După 30 de ani, oamenii își dau deja seama cât de important este să dedice timp persoanei iubite, să rezolve împreună problemele cotidiene și să facă compromisuri.

2. Trecutul trebuie să rămână în trecut

La vârsta de 20 de ani, ți pare că ar trebui să existe o singură dragoste toată viața ta. Însă cu timpul vei descoperi că nu este așa de ușor să îți găsești partenerul potrivit pentru tine. Condiția este însă ca odată ce relația s-a încheiat, toată povestea să rămână în trecut.

3. Nu există oameni ideali

Nu există jumătăți ideale pentru care trebuie să aștepți o viață întreagă. Oamenii sunt ființe complexe și prin urmare, diferite. Așa că perfecțiunea într-o relație constă în disponibilitatea ta de a-i accepta defectele partenerului și de a face compromisuri.

4. Împărtășirea problemelor e firească

La vârsta de 20 de ani, mi ales în cazul bărbaților, care vor să dea dovadă de masculinitate, se pare că într-un cuplu fiecare trebuie să se ocupe de propriile sale probleme. Probabil și tu voiai să te înfățișezi ca un om perfect mulțumit de viața sa. Însă în viață ai parte și de mici probleme care trebuie rezolvate alături de partenerul tău. Într-o relație, partenerul trebuie să îți fie și cel mai bun prieten.

5. Nimeni nu ar trebui să îți satisfacă așteptările

Oamenii sunt diferiți și asta e bine. E greșit să crezi că îi vei schimba ideile unei persoane și nici nu ar trebui să încerci să faci asta. Oamenii maturi îi acceptă pe ceilalți și ideile lor.

6. Evitarea problemei nu o rezolvă

Tinerii încearcă de multe ori să cerceteze certuri sau conflicte și, în loc de a rezolva problema, preferă să nu vorbească despre asta sau chiar să dispară pentru o vreme, sperând că se va rezolva de la sine. Dar nu funcționează. Absolut deloc. Dimpotrivă, un om matur înțelege că recunoașterea unei probleme este deja un început excelent și chiar dacă nu o rezolvi imediat, în timp o veți rezolva împreună.

7. Dacă promiți ceva, trebuie să respecți promisiunea

Promisiunile respectate sunt un semn al maturității. În tinerețe, ștergeai ușor cu buretele niște cuvinte spuse persoanei iubite, dar odată cu înaintarea în vârstă, vei descoperi că promisiunile înseamnă mai mult decât niște cuvinte.

8. „Înșelatul” nu te face mai mascul

Succesul bărbaților în cinema și în publicitate este adesea asociat cu un număr mare de femei în jurul lor. Probabil te-ai gândit deseori în tinerețe că este în natura umană să îți dorești să fii cu mai multe persoane. Odată cu vârsta însă, o persoană refuză stereotipurile dăunătoare și începe să aprecieze o relație deplină cu un partener.

9. Trebuie să ai curajul să îți recunoști greșelile

Recunoașterea propriilor greșeli este primul semn de maturitate. În plus, de multe ori îți poate salva relația. Dacă continui să te contrazici cu partenerul din cauza a ceva ce ai făcut se poate ajunge la conflicte care duc la despărțire.

10. Dragostea se exprimă prin grijă

Sentimentele reale se manifestă în viața de zi cu zi, prin lucrurile mici. La o vârstă fragedă, se pare că promisiunea de a fi împreună toată viața sau serile romantice sub lună sunt suficiente pentru a-ți arăta dragostea. Adulții sunt însă capabili să-și arate sentimentele prin acțiunile lor.

11. Controlul ucide orice relație

În tinerețe, gelozia poate părea chiar și romantică, este considerată un semn al adevăratei pasiuni. O persoană matură înțelege că un astfel de sentiment nu are prea mult de-a face cu dragostea și are încredere în partenerul său.

12. Iubirea adevărată trece peste orice