10 secrete care vor face fondul de ten să reziste mai mult:

E posibil ca, deși de dimineață fondul tău de ten să fie perfect, la amiază să rămâi cu machiajul întins. Asta li se întâmplă și celor cu pielea uscată sau uleioasă, dar și celor care nu au astfel de probleme. Iată câteva sfaturi pentru ca fondul de ten să rămână la locul său de dimineața până seara.

1. Exfoliază

Pentru a evita acneea și îmbătrânirea prematură, folosește exfolierea chmică. Găsește un produs AAH (acid-alfa-hidroxil) și folosește-l de câteva ori pe săptămână – sau mai des, dacă pielea ta nu e foarte sensibilă.

2. Hidratează

Hidratarea e importantă pentru ca fondul de ten să dureze și ca să ai o piele sănătoasă. Aplică o cremă hidratantă potrivită nevoilor pielii tale și așteaptă câteva minute înainte să treci la aplicarea unei baze sau a machiajului.

3. Folosește o bază

Acesta este ultimul pas preliminar. Bazele vin sub formă de cremă, gel sau pudră și se aplică după crema hidratantă. Ajută la acoperirea imperfecțiunilor și creează o bază de care machiajul poate să se lipească.

4. Folosește metoda corectă de aplicare

Dacă îl aplici cu mâinile, nu vei risipi fondul de ten, dar rezultatul nu va fi mereu uniform. Asta e valabil și în cazul pensulelor. Cea mai populară metodă e beauty blender-ul – un burețel mic ce uniformizează și absoarbe fondul de ten în exces.

5. Mai puțin e mai bine

Fondul de ten în exces nu e ceva ideal. Aplică fondul în centrul feței, unde e cel mai necesar, apoi amestecă spre exterior.

6. Pudră pentru fixare

Adăugarea pudrei cu o perie moale de e un mod grozav de a te asigura că machiajul rămâne la locul său. Aplică pe frunte, pe nas, pe obrajii interiori și pe bărbie, adică în zonele care pot deveni uleioase.

7. Stratificarea

Dacă ai probleme cu coșurile, repetă pașii 5 și 6 până când obții un ten fără cusur.

8. Spray pentru fixare

Acesta îți va întări munca și îți va da puțină strălucire în plus.

9. Nu pune mâna!

E ușor să uiți de asta când te mănâncă nasul, de pildă. Încearcă să nu-ți odihnești fața în mâini – asta evită răspândirea bacteriei pe piele, previne ridurile și nu-ți va strica toată munca depusă.

10. Alege fondul de ten potrivit pentru tine

E important să alegi fondul potrivit pentru nuanța și tipul tău de piele. Mergi la un magazine de produse de înfrumusețare și cere ajutorul unui profesionist.