7 lucruri pe care trebuie să le faci dacă încerci să slăbești

Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtică, nu trebuie să te rezumi la abdomene și cardio. Trebuie să te uiți la imaginea de ansamblu – dieta, cum te pregătești pentru exercițiile fizice, sănătatea mentală. E important să ții minte că a te însănătoși depinde de o dietă echilibrată și exerciții fizice.

Iată câteva lucruri care te vor ajuta:

1. Fii mereu în mișcare

Exercițiile cardio te vor ajuta să scapi de grăsimea de pe burtă și de oriunde. Alege activități care îți măresc ritmul cardiac pentru a arde grăsimile – aleargă, mergi pe bicicletă sau înoată.

2. Întinde-te înainte de exercițiile pentru abdomen

Nu trece direct la exercițiile abdominale. Dacă nu ai flexibilitae, corpul tău se va baza mai mult pe șolduri și pe spate pentru a face abdomenele, nu pe mușchii necesari.

3. Dormi suficient

Oamenii care dorm 6-7 ore pe noapte se îngrașă mai puțin în zona abdomenului în 5 ani decât cei care dorm mai puțin de 5 ore sau mai mult de 8 pe noapte.

4. Nu uita de proteine

O dietă bogată în proteine te poate proteja de rezistența la insulină – pe măsură ce înaintezi în vârstă, corpul tău începe să producă mai multă insulină, ceea ce înseamnă mai multe grăsime în zona burții. Adaugă pudră de proteine în smoothie și mănâncă mai multe nuci.

5. Nu te stresa prea mult

Toată lumea are la un moment dat de-a face cu stresul, într-o formă sau alta, însă încearcă să te relaxezi alături de prieteni sau familie, să meditezi sau să faci exerciții fizice pentru a scăpa de energia negativă.

6. Profită de beneficiile oțetului

Un studiu japonez a arătat că ei care consumă o lingură sau două de oțet pe zi, timp de 8 săptămâni, slăbesc. S-ar putea ca acizii din oțet să producă proteine care ard grăsimile. Nu uita să adaugi oțet în salată.

7. Bea suficientă apă

În încercarea de a scăpa de grăsimea de pe burtă e necesar să fii bine hidratată. Bea 8 pahare de apă pe zi, pentru un metabolism bun și pentru o bună funcționare a corpului. Astfel, exercițiile fizice vor fi mai eficiente.