Modele de case mici: de la traditional la modern

Casele mici si cochete sunt la mare cautare, mai ales in randul romanilor care au deja un teren si vor sa se mute la curte. Unul dintre modelele pe care vi le prezentam are o singura camera si un pret foarte bun pentru cei care isi doresc o casa de vacanta.

Casa cu o singura camera – un living de 12,5 metri patrati – are un aspect deosebit si se poate construi si pe loturi mici. Suprafata construita la sol este de 54 mp, iar cea utila, de 0 mp. Amprenta casei este de 6,5 x 8,3 metri, iar deschiderea la strada a terenului trebuie sa fie de minimum 12 mp.

Fiind simpla si usor de construit, pretul casei la cheie, adica manopera + materialele de constructii necesare, nu ar trebuie sa depaseasca 25.000 de euro. Pretul nu include costurile cu terenul, proiectul si conectarea la utilitati.

Pentru o familie cu un copil, modelul de casa de mai jos este ideal. Imobilul a fost concept doar pe un singur nivel, reducandu-se costurile de constructie. Livingul de 25,22 mp se imbina perfect cu o terasa acoperita, ideala pentru mesele de vara. Pentru a facilita comunicarea dintre living si terasa , a fost adoptat un sistem glisant, pe zona vitrata care cuprinde o vedere larga a gradinii si economiseste din spatiul destinat circulat.

La zona de odihna se ajunge pe un coridor de 7,9 mp dotat cu spatii pentru depozitare, spatiu tehnic util (7 mp) si o baie (7,20 mp) destinată celor două dormitoare de 13 mp – cel matrimonial si, respectiv, 11 mp suprafată – cel single. Pretul acestei case de vis este de 52.000 euro – 590 euro/mp construit la cheie cu toate finisajele.

Proiectata pentru a fi adaptata unui teren ingust, casa are o amprenta cu dimensiunile de 15.80m x 7.80m, suprafata desfasurata este de 119 mp, iar cea utila de 90 mp. Zona de zi este tratata sub forma unui open space ce include livingul, diningul si bucataria, din a carei proximitate se face accesul in baie si in spatiul tehnic.

In partea din spate a casei se afla un dormitor simplu si unul matrimonial cu baie proprie, ambele avand iesiri pe o terasa neacoperita. Cel matrimonial are 17,5 metri patrati, iar celalalt – 15 metri patrati.