Trucul simplu care arata ca hotelurile nu schimba cearsafurile

Un truc simplu va permite sa aflati daca hotelul la care v-ati cazat schimba cearsafurile dupa plecarea unui turist. Una dintre cele mai placute senzatii traite de turisti este aceea de a intra in camera pe care au rezervat-o intr-un anumit hotel si de a-i simti curatenia. Mocheta, baia… totul straluceste. Si, desigur, cearsafurile, cu acea senzatie de prospetime care ne invaluie cand ne intindem pe pat. Dar sunt intr-adevar curate totdeauna? Se intreaba cotidianul spaniol ABC, care prezinta un truc pentru a a afla raspunsul.

Programul de televiziune Inside Edition a prezentat pe canalul sau de YouTube un videoclip care arata ca nu toate hotelurile sunt atat de riguroase pe cat ne-am astepta cand este vorba despre curatenie. Trucul consta in a insemna cearsafurile cu cerneala invizibila si a rezerva aceeasi camera sub alt nume in ziua urmatoare, pentru a vedea daca se schimba asternutul sau se lasa cel folosit, scrie Agerpres.

Dupa cum se poate vedea in videoclip, trei dintre cele noua hoteluri in care s-a aplicat trucul nu au schimbat asternutul de la un turist la celalalt. Un procentaj cu siguranta alarmant, mai ales avand in vedere faptul ca unele dintre hotelurile in cauza se laudau ca primisera numeroase premii si distinctii acordate numai celor mai bune localuri din clasa lor.

Explicatiile oferite de responsabilii hotelurilor nu sunt convingatoare. Toti se arata surprinsi de aceasta descoperire si afirma ca sunt foarte exigenti in materie de curatenie si igiena, subliniind ca este vorba de un episod punctual si ca nu stiu din ce cauza nu au fost schimbate cearsafurile. In acelasi timp, dau asigurari ca vor actiona imediat pentru a rezolva problema.

Cotidianul spaniol recomanda ca, daca turistul are vreo suspiciune, data viitoare cand va dormi departe de casa, indiferent in ce tara se va afla, sa spulbere orice indoiala solicitand la receptia hotelului un asternut curat. Schimbandu-l singur, va sti cu siguranta ca nimeni nu l-a folosit noaptea trecuta.