Băile de nămol și apă sărată de la Valea Stelii atrag sute de turiști

Sute de turisti vin, zilnic, la baile din Valea Stelii, din Baicoi, judetul Prahova, zona renumita pentru namolul bogat in sulf si bazinul cu apa sarata. Oamenii, cei mai multi cu afectiuni reumatice, spun dupa zece zile de tratament se simt mult mai bine.

Baile din Valea Stelii se aglomereaza inca de dimineata. Turistii platesc 15 lei intrarea si pot sta toata ziua.

Tratamentul incepe la primul bazin, unde gasesc ladite cu namol bogat in sulf, iar dupa ce se usuca, oamenii fac baie in bazinul cu apa sarata, aceste proceduri terapeutice fiind de neegalat, spun cei care le folosesc.

„Eu sunt din Bucuresti. Nu imi puteam misca mana din umar. Am venit acum aici si dupa doar cateva zile, deja imi pot folosi mana. E mai bun namolul acesta ca cel de la Techirghiol”, a declarat o femeie.

Un barbat din Ploiesti spune ca sufera de reumatism, iar namolul, care contine si petrol, i-a facut mai mult bine decat orice tratament.

„E a saptea zi de cand vin. Vin pentru ca am reumatism, cu dureri de incheieturi, aveam genunchii umflati, gleznele la fel, mijlocul ma durea. Am simtit imbunatatire. Are petrol namolul, apa sarata, toate ma ajuta”, a spus omul.

„Baile sunt comoara acestei zone pentru ca este printre putinele zone din tara undeva avem namol si apa sarata, namol cu o valoare terapeutica deosebita. Primeste influenta de gaze naturale si petrol ceea ce adauga o imbunatatire enorma de sulf. Stim cu totii ca asta face bine la sanatate. Este cautata zona”