Cum arată casele din Japonia care se construiesc în 3 ore

Despre inventivitatea japonezilor știe toată lumea, la fel cum și despre faptul că Țara Soarelui Răsare se află într-o zonă seismică activă.

Specialiștii japonezi au învățat să construiască rapid case ieftine, capabile să reziste 300 de ani. Casele pe care le vedeți în imagini, se contruiesc timp de 3 ore, iar costul mediu pentru o astfel de construcție este de 2000 de dolari americani.

Industria construcțiilor rămâne a fi încă un domeniu destul de riscant, dacă se reduce timpul și costul unei construcții, se poate de economisit și de eliberat o cantitate mare de energie, soluționând astfel problema energiei în societatea modernă.

Compania japoneză Japan Dome House construiește deja de 15 ani case din material plastic spongios sub formă de cupolă. În anul 2016, când în Kumamoto a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, foarte multe locuințe au fost distruse și oamenii au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Prin urmare, în stațiunea de odihnă Aso Farm Land au fost construite din plastic spongios 480 de case sub formă de cupolă, care nu s-au deteriorat nici până în prezent.
După ce aceste case s-au dovedit a fi destul de trainice, oamenii și specialiștii au început să fie interesați de ele.

Cercetătorii spun că forma de cupolă nu a fost aleasă întâmplător. Semisfera este foarte rezistentă la mișcările tectonice.

Însăși procesul de construcție durează un timp record – doar 3 ore. Mai întâi blocurile din plastic expandat sunt prelucrate cu mortar refractar rezistent la căldură, după care din ele se face carcasa locuinței. Apoi în acestea se taie goluri pentru geamuri și uși. Apoi pereții exteriori și interiori sunt acoperiți cu tencuială.