De ce nu trebuie lăsat în mașină dezinfectantul de mâini

Pe masura ce temperaturile cresc si cazurile de cor.navirus continua sa apara, ne expunem unui pericol pe care nici nu il banuiam. Din dorinta de a aveam mereu mainile curate si igienizate, multi dintre noi tinem mereu un recipient cu dezinfectat in masina, insa aceasta nu este o idee prea buna.

Pompierii din statul american Wisconsin au postat pe Facebook o imagine, care a devenit virala. In fotografie, se vede cum portiera unei masini in care se afla un recipient cu dezinfectant a ars si a fost distrusa in mare parte.

Multi soferi fac o mare greseala. Lasa dezinfecantul in portiera sau pe bord chiar si in zilele caniculare, cand soarele bate puternic si incalzeste interiorul vehiculului. In aceste conditii, riscul unui incendiu creste semnificativ, avertizeaza pompierii.

Fumatorii care au dezinfectant in masina se expun unui risc si mai mare, deoarece recipientul, care contine un procent semnificativ de alcool, se afla in a apropierea unei flacari deschise. Un incendiu poate izbucni atunci cand isi aprind tigara sau cand fumeaza la volan, atrag atentia cei care lupta zilnic cu flacarile.

Si tot pompierii ne mai prezinta o situatie in care dezinfectantul de maini ne pune viata in pericol. La final de saptamana, unii dintre noi obisnuim sa facem un gratar in curte sau la padure si, daca nu avem o sursa de apa prin preajma, apelam la dezinfectant ca sa ne curatim mainile. Trebuie sa avem grija, insa, si sa nu il pastram in apropierea gratarului, pentru a nu declansa un incendiu.

Spalarea si dezinfectarea mainilor sunt actiuni decisive pentru a preveni infectia cu cor.navirus. Mainile se spala cu apa si sapun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apa si sapun, puteti folosi un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool de 60%, recomanda Ministerul Sanatatii.

Sursa: casepractice.ro