Cu ce trebuie să freci cada, gresia, blatul din bucătărie și cabina de duș pentru a fi imaculate

Știm, de multe ori curățenia nu este o sarcină ușoară. De aceea, căutăm mereu să ne eficientizăm și ușurăm munca, pentru a economisi timp și bani, pentru a avea mai mult timp liber…

Vom încerca să vă prezentăm pe scurt cele mai eficiente și ieftine metode de curățare a zonelor „problematice” din casă…

Gresia

Puteți curăța foarte ușor gresia dacă veți dilua 2-3 linguri de amoniac într-un litru de apă.

După ce ați amestecat bine, înmuiați buretele și frecați ușor zonele murdare. Se lasă să acționeze timp de câteva minute și se clătește cu apă călduță. Veți rămâne suprinsă de cât de bine se va curăța gresia și spațiile dintre plăci…

Blatul din bucătărie

Blatul din bucătărie se curăță cel mai ușor folosind praf de copt. Da, ați citit bine, praf de copt.
Presărați praf de copt și frecați ușor cu un burete îmbibat în apă călduță. La final, clătiți cu apă. Este o metodă simplă, eficientă și sănătoasă.

Chiuveta

Pentru a curăța ușor chiuveta, încălziți puțin oțet într-o oală și presărați puțină sare. Folosind o cârpă de bumbac îmbibată în acest amestec, frecați zonele pătate. Se lasă să acționeze câteva minute și se clătește cu apă fierbinte. Rezultatul este uimitor!

Cada și cabina de duș

Încălziți din nou oțeț (1 litru), până ajunge la punctul de fierbere, apoi adăugați 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu și puțin detergent de vase – nu vă speriați de reacția care se va produce, este normal. Încălziți oțetul într-un vas încăpător. Se amestecă toate ingredientele până se obține o soluție omogenă, numai bună pentru a curăța cada, cabina de duș sau bateriile chiuvetelor.
Pulverizați și lăsați să acționeze preț de 10 minute înainte de a le clăti cu apă.

Filtrul de la hotă

Pentru a curăța filtrul de la hotă, aveți nevoie de jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu, jumătate de pahar de amoniac și apă. Se fierbe apa într-o oală și se adaugă bicarbonatul de sodiu. Introduceți filtrul în apă și veți vedea cum murdăria de pe el va începe să se dizolve. Nu îl lăsați mai mult de câteva minute. Dacă nu ați reușit să îndepărtați murdăria, repetați procesul și adăugați și amoniacul în amestec.

Frigiderul

Dizolvați două linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și frecați interiorul frigiderului. Ștergeți apoi cu o cârpă moale.

Butoanele cuptorului sau aragazului

Pentru a curăța butoanele cuptorului sau ale aragazului, veți avea nevoie de bețișoare de urechi, o periuță de dinți mai veche și amoniac. Înmuiați bețișorul de ureche în amoniac și dați peste petele de grăsime. Frecați apoi folosind periuța de dinți sau cu un burete de bucătărie (cu suprafața mai aspră).
Totul este ușor, practic, și extrem de eficient!