Hârtia de copt: 6 utilizări alternative

Utilizări surprinzătoare ale hartiei de copt. O casă este o mină de obiecte refolosibile, dar de multe ori nu ne dăm seama. Instrumentele care credem că ar trebui utilizate doar o singură dată și care au un singur scop, pot fi de fapt foarte utile pentru multe alte lucruri.

Un exemplu? Hârtia pergament nu este destinată numai consumului alimentar. Poate fi folosita în multe situații de zi cu zi. Utilizările alternative ale unui astfel de instrument simplu și economic vă vor uimi și vă vor ajuta să înțelegeți că il aveti mereu in casa.

Iată 6 utilizări alternative pentru hârtia pergament.

1) Pâlnie
Aveți nevoie de o pâlnie și nu o puteți găsi sau nu doriți să mergeți să o cumpărați într-un magazin? Această problemă este rezolvată cu ușurință folosind hârtie pergament. Trebuie să rupeți o foaie, să o rolați într-o formă conică, lăsând o mică gaură in vârf. Fixeaz-o cu o bucată mică de bandă, pentru a preveni curgerea de alimente, lichide sau solide. Deoarece este rezistenta la apă, hârtia pergament poate fi folosită ca pâlnie pentru a transfera vin, ulei, apă sau orice alt lichid.

2) Utilizări surprinzătoare ale hartiei de copt. Înfășurarea cadourilor
Când trebuie să înfășurați un cadou, dar nu aveți hârtie specifică, puteți utiliza hârtie pergament. Un obiect aparent simplu și economic se poate transforma în hârtie elegantă și originală. Poate deveni și mai speciala folosind fire colorate, panglici de mătase sau orice altceva. Poate fi folosita pentru a împacheta mâncarea sau pentru alte tipuri de cadouri. Efectul vizual te va uimi.

3) Capac pentru cuptorul cu microunde
Pentru a evita murdărirea cuptorului atunci când sunt încălzite alimentele, pur și simplu acoperiți recipientele cu hârtie pergament după ce le-ați udat ușor, astfel încât să adere mai bine.

4) Păstrați mâncarea la frigider
Hârtia pergament poate înlocui pungile de plastic pentru a păstra mâncarea la frigider. Înveliți doar mâncarea, uniți cele patru capete și închideți-le cu o sfoară, făcând un nod strâns.

5) Utilizări surprinzătoare ale hartiei de copt. Lustruieste
Vei fi uimit să afli că hârtia pergament poate face robinetele, chiuvetele și toate părțile cromate ale casei mai strălucitoare. După ștergerea lor, curățați-le cu hârtie pergament care, deoarece lasă un strat ușor de parafină, va permite apei să alunece și să prevină formarea de pete.

6) Faceți ca inelele de perdea să alunece
Parafina lasata după frecarea hârtiei pergament ajută la alunecarea inelelor de pe tija de fier a perdelelor și nu numai. De asemenea, poate facilita deschiderea și închiderea fermoarelor.