Un milionar celebru s-a mutat într-un turn de apă. Cum arată noua sa “locuință”

Un milionar celebru s-a mutat într-un turn de apă. A investit în el toţi banii pe care i-a câştigat din afacerile imobiliare și a reușit să îl transforme în locuința visurilor lui.

De ce s-a mutat milionarul într-un turn de apă
Milionarul Alexander Lunev din Rusia a cheltuit enorm de mult pentru a-și realiza visul pe care îl avea din copilărie – să locuiască în turnul de apă.

În anul 2012, Alexander Lunev, fost prezentator de radio devenit afacerist în imobiliare, a rămas cu gura căscată, când a văzut un anunț al primăriei din orașul Tomsk. Celebrul turn de apă din acest oraș, construit în anul 1895, era scos la vânzare. Cu adevărat!

Milionarul rus n-a stat mult pe gânduri. A cumpărat turnul, în 2012, și a început să investească masiv în el.

”Când eram copil obişnuiam să mă joc aici cu prietenii de-a h0ţii şi vardiştii sau de-a v-aţi ascunselea. Mă leagă foarte multe amintiri de acest loc. Nu am crezut însă că va dura atâta şi voi cheltui atâţia bani pentru a transforma o clădire veche şi dărăpănată într-o casă de locuit”, a declarat afaceristul rus.

Pentru a transforma turnul de apă, ce se afla într-o stare precară, în locuința lui, Alexander Lunev a cheltuit toți banii pe care i-a câștigat din afaceri imobiliare. El apucase, după anul 2010, să facă ”primul milion de dolari”. A făcut și un împrumut bancar. Totul pentru visul lui.

Pentru ca turnul de apă să devină ”acasă” pentru milionarul rus, în vârstă de 42 de ani, a fost cale lungă! Bărbatul a trebuit să repare acoperișul și mansarda și să pună scări. La final, și-a amenajat un apartament de lux, pe șase niveluri.

Alexander Lunev n-a făcut totul singur. A apelat la o echipă de arhitecţi, experţi în construcţii şi designeri pentru a transforma turnul de apă într-o locuință inedită, pentru care Rapunzel l-ar invidia.

Potrivit estimărilor ce au fost făcute de experţii contabili din cadrul agenţiei imobiliare pe care o deține Alexander Lunev, turnul de apă va costa peste 3,5 milioane de dolari după ce va fi 100% funcţional.

Până în prezent, Lunev a investit între 500.000 şi 850.000 de dolari în lucrările de reabilitare şi a reuşit să amenajeze trei dormitoare, două toalete şi o bucătărie.