Proiecte de case mici din osb – eficienta pe bani mai putini!

Placile prefabricate din lemn nu sunt tocmai optiunea principala atunci cand vine vorba de constructia unei case. Compuse din aschii subtiri si lungi, orientate incrucisat in straturile individuale, placile OSB beneficiaza de o stabilitate dimensionala excelenta si un grad ridicat de rezistenta. Acestea sunt realizate din lemn de rasinoase, de inalta calitate.Aschiile de lemn sunt uscate in cadrul unui proces atent apoi sunt amestecate cu rasini sintetice si emulsie de parafina. Placile sunt presate intr-un procedeu continuu, la presiuni si temperaturi ridicate. Pentru a fi si mai convingatori, vedem mai jos cateva proiecte de case mici din osb, case care se construiesc si pot fi demontate repede, cu rezistenta la cutremure, cu un confort climatic superior caselor din zidarie daca sunt bine izolate si preturi net inferioare, chiar si cu pana la 50 la suta.

Primul proiect este o casa cu un singur nivel si cu dimensiunile in plan de 7,6/8,7 metri si o suprafata de 67 de metri patrati. Este o casa mica, in linii simple care contureaza un design clasic, dar atragator prin variatiunile fatadei. In lateral, casa este prevazuta cu o mica terasa acoperita accesibila direct din living. Casa adaposteste o familie restransa, de trei persoane, si este structurata intr-un living, doua dormitoare, o baie si o bucatarie. Pretul, potrivit prezentarii de pe site-ul producatorului, variaza intre 10.500 – casa la rosu – pana la 21.000 – casa la gata.

Al doilea proiect este o casa cu doua etaje, mai spatioasa, intinsa pe 120 de metri patrati. Locuinta are un design mai dinamic, reliefat de diferite volume care ies in relief, unele in forme circulare. Casa are la parter sase incaperi – living, bucatarie, baie, hol, camera tehnica, camara si cinci camere la mansarda – trei dormitoare, o baie si un hol. Pe structura din lemn, pretul variaza intre 42.208 euro, in varianta economic, pana la 48.703 euro, varianta superioara.

Al treilea exemplu este o casa din lemn dispusa pe doua nivele, parter si mansarda, avand o suprafata construita relativ mica, de 144 de metri patrati, acoperis cu doua versante si garaj pentru o masina. La parter s-a proiectat spatiul de zi care consta intr-o o camera de zi spatioasa, spatiul comun bucatarie – sufragerie si o baie de serviciu. La etaj gasim dormitorul matrimonial, o garderoba, o baie spatioasa si inca doua camere de tineret.

 

 

Sursa: casepractice.ro