Vestea zilei! Ce efect grav are asupra barbatilor. S-a dovedit!

Cazurile de miocar.dită au fost în general ușoare și au apărut în special la bărbații tineri, la trei până la cinci zile, după a doua doză, potrivit cercetătorilor din Israel.

Vacc.inarea chiar și cu o doză de vacc.in Pf.izer a crescut riscul unui tip rar de inflam.ație a inimii, în special la bărbații tineri, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii din Israel, scrie NBCnews.

Ei susțin însă că toate cazurile diagnosticate au fost de obicei ușoare, iar majoritatea pacienților a fost trimisă acasă fără a fi nevoie de un tratament.

Numită mioc.ardită, afecțiunea este o inflamație a mușchiului cardiac raportată la un număr foarte mic de persoane care au primit fie vaccin.urile Pf.izer-BioN.Tech, fie vacc.inurile Mode.rna. Simptomele includ dureri în piept, palpitații și dificultăți de respirație. Majoritatea pacienților care primesc îngrijiri se recuperează însă rapid.

Publicat în New England Journal of Medicine, studiul s-a referit doar la persoanele care au primit doze de va.ccin Pfi.zer. Cercetătorii au identificat 54 de cazuri de mioca.rdită la mai mult de 2,5 milioane de persoane cu vârsta de 16 ani și care au primit cel puțin o doză de vac.cin P.fizer. Toate au apărut la bărbați, cu vârstele cuprinse între 21 și 35 de ani.

Autorii au menționat că în Israel rata mioc.arditei a fost mai mare decât în ​​SUA, unde Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bol.ilor încă adună datele. CDC a estimat că incidența mioc.arditei după orice v.accin anti Co.vid este de 0,48 cazuri la 100.000.

În concordanță cu datele CDC, majoritatea cazurilor din Israel au avut loc la trei până la cinci zile după administrarea celei de-a doua doze. Studiul nu a inclus a treia doză a vacc.inului Pfi.zer, pe care Israelul a început să o administreze în timpul verii. Durerea în piept a fost cel mai frecvent simptom raportat, alături de febră și dificultăți de respirație.

Un studiu realizat de Case Western Reserve University publicat online a estimat că riscul de a dezvolta mio.cardită în urma infe.ctării a fost de șase ori mai mare decât în ​​cazul vacc.inării la bărbații tineri.