Medicul Radu Țincu, semnal de alarmă cu privire la motivul pentru care experții OMS vin, de fapt, în România

Medicul A.T.I de la Spitalul Floreasca, Radu Țincu, a vorbit despre motivele pentru care Organizația Mondială a Sănătății a decis să trimită o delegație în România, în urma numărului mare de infe..ctări și de..cese. Potrivit reprezentanților organizației, motivul acestei vizite se datorează eșecului campaniei de vac..cinare, în ciuda accesului la vac..cin. Medicul Radu Țincu are, însă, și o altă explicație pentru care experții OMS și-au programat această venire.

În urmă cu puțin timp, șeful Colegiului Medicilor a anunțat că o delegație OMS va veni în țara noastră pentru a vedea ce se întâmplă, având în vedere numărul mare al dec..eselor care puteau fi evitate. Acesta trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de resurse și de implicare a românilor și a celor care ne conduc. Potrivit OMS, această situație este datorată eșecului campaniei de vac..cinare, iar acest lucru este plătit cu vieți omenești.

„Suntem într-o situație dramatică. Cum am ajuns aici? Prin nevacc..inare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccin..urile posibile avem o rată de vacc..inare așa scăzută.

Consecința directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infe..cții C.O.V.I.D, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de de..cese evitabile. Subliniez acest lucru, dec..ese evitabile, pacienți care au mu..rit și nu trebuia să mo..ară. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”, a susținut Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu.

Măsuri dure pentru România din partea OMS
Medicul Radu Țincu susține că OMS se implică în criza sanitară din România din mai multe motive, printre care și cel menționat de organizație cu privire la numărul mare al dece..selor, România fiind țara cu cele mai multe de..cese din Europa.

Mai mult, medicul A.T.I crede că există o șansă mare ca în România să se dezvolte o nouă variantă virală C.ov.id-1.9, ceea ce îngrijorează foarte mult autoritățile din afară. Acesta a dat de exemplu tul..pina indi..ană, care s-a dezvoltat și s-a transmis după ce India a scăpat de sub control pand..emia, situație similar cu cea a României.

„Experta vine din două motive. Sigur că se îngrijorează și de evoluția pande..miei în România, și de faptul că suntem singura țară unde peste 300 de oameni m..or zilnic, e o îngrijorare pentru autoritățile europene, dar dincolo de această îngrijorare în ceea ce privește România, autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu riscul ca din România pande..mia să evolueze și în Europa.

Pentru că am văzut în India, ne amintim, va..rianta indi..ană a apărut în acea țară în momentul în care pan..demia a scăpat de sub control și numărul de îmbolnăviri a crescut foarte mult. România riscă să genereze o nouă variantă virală și atunci sigur că autoritățile europene încearcă să intervină pentru a-și proteja interesul comunitar”, a explicat Țincu, la Realitatea PLUS.