S-a aflat ADEVĂRUL! De ce s-a respins, de fapt, certificatul verde:

PSD consideră că proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, care a fost respins miercuri de Senat, este neconstituțional și „dă naștere unor grave discriminări” între angajații din sectorul public și cei din privat.

PSD, despre proiectul privind certificatul verde: „Condiționa dreptul la muncă”
„PSD a pus STOP proiectului de lege iniţiat de PNL care condiţiona dreptul la muncă! PSD a reuşit să oprească adoptarea unei legi neconstituţionale, care ar fi dat naştere unor grave discriminări între angajaţii din sectorul public şi cei de la privat, dar şi între diverse categorii socio-profesionale. Acest proiect ar fi produs dezechilibre grave în sectoarele critice din prima linie în com.baterea pan.demiei. Impunerea unei astfel de măsuri, în plin vârf al pan.demiei, ar fi adâncit ca.tastrofa sanitară actuală. Votul PSD a fost decisiv. Toţi senatorii PSD au votat împotriva acestui proiect de lege, în forma susţinută de PNL, UDMR şi USR”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de PSD, potrivit Agerpres.

PSD a amintit că amendamentul său, potrivit căruia „statul, respectiv angajatorul ar fi trebuit să suporte costurile testelor efectuate angajaţilor pe o perioadă de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii”, a fost respins în Comisia de sănătate, „dominată de majoritatea de dreapta”.

„PSD sprijină recomandările Uniunii Europene în ceea ce priveşte controlul pan.demiei, dar nu este de acord cu derapaje care adâncesc criza sanitară”, mai spun social-democrații.

Senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel susținea că proiectul este greșit și din punct de vedere științific: „Noi avem un procent de circa 60% din populaţie care s-a in.fectat cu S.ARS-C.OV-2, au făcut o in.fecţie asimptomatică, nu figurează nicăieri şi nici nu se pot înregistra pe platformă, prin determinarea anti.corpilor din deget. Este un test extrem de simplu, care poate fi făcut de medicul de familie şi medicul ar fi putut să aibă posibilitatea să urce aceste persoane pe platformă, pentru a beneficia de certificat verde”.