Ce religie au Klaus și Carmen Iohannis. Puțini români știu asta

Atunci când vine vorba despre viața lor privată, putem spune că seful statului și soția lui sunt extrem de discreți. Iată totuși un detaliu pe care putini romani îl stiu, mai exact ce religie au Klaus și Carmen Iohannis.

Cei doi nu sunt de aceeași religie ca majoritatea romanilor, respectiv cea ortodoxă. Șeful statului este de religie luterană iar soția sa este romano-catolică.

Ce religie au Klaus și Carmen Iohannis
Președintele țării, Klaus Iohannis, și prima doamnă sunt destul de discreți în ceea ce privește viața lor privată. Totuși, un detaliu care i-a pus mereu pe gânduri pe români este ce religie au, de fapt, cei doi.

Klaus Iohannis nu este ortodox și, de altfel, nici soția lui nu este de această credință. Președintele României este membru al bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană. Așadar, șeful statului este de religie luterană și face parte dintr-o minoritate etnică și religioasă.

Nici soția lui Klaus Iohannis nu este de aceeași religie că majoritatea românilor. Astfel, Carmen Iohannis este romano-catolică, ea fiind crescută într-o familie cu această religie. Aceasta s-a născut în județul Mureș, în satul Sântu, părinții ei fiind înstăriți. Ea l-a cunoscut pe Klaus Iohannis atunci când era în studenție și avea doar 22 de ani. De atunci, ei au rămas împreună și sărbătoresc 31 de ani de căsătorie.

Înainte de a fi președinte, Klaus Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școlar. Apoi, el a devenit primar al Sibiului, unde a reușit să fie ales pentru trei mandate. Ulterior, el a fost ales în funcția de președinte al României și apoi reales, după prezidențialele din 2019.

Klaus și Carmen Iohannis nu au copii
Un alt lucru pe care poate mulți nu îl știu este că Klaus și Carmen Iohannis nu au moștenitori. În puține rânduri șeful statului a vorbit deschis despre acest subiect. Klaus Iohannis a povestit că adopția nu a fost niciodată o variantă pentru ei, dar, punând în balanță lucrurile, el crede că poate cariera lui politică nu ar fi ajuns atât de departe dacă avea copii.

„Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Înfiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, a declarat în trecut Klaus Iohannis, pe vreme când acesta era primar în Sibiu.

„Din păcate, că să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii, nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie’, a dezvăluit Iohannis.

Mai mult, Klaus Iohannis spune că toată energia lui pe care ar fi putut să o dedice copiilor, a pus-o în viața să de persoană publică și de politician.

Secretul lui Carmen Iohannis. Ce făcea Prima Doamnă a României pe vremea lui Ceauşescu
Secretul lui Carmen Iohannis a ieşit la iveală. Pe vremea comu.niştilor, când era doar o adolescentă, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuinţa să privată, situată în strada Şelarilor (Sibiu). De altfel, la aceste slujbe era prezent uneori şi Klaus Iohannis. Se poate spune că Prima Doamnă a României a învăţat de atunci să fie un promotor al libertăţii religioase şi de gândire, chiar din perioada când ţara ducea lipsă de aşa ceva, prin prisma regimului comunist.