Adi de la Vâlcea, reacție scandaloasă. „Am fost plătiți de Guvern ca să…?!”

Adi de la Vâlcea a răbufnit pe rețelele sociale și i-a at.acat dur pe cei care, de-a lungul timpului, i-au acuzat pe artiști că ar fi primit bani de la autorități pentru a spune că ar fi infectați cu coro.navirus.

Adi de la Vâlcea s-a declarat foarte afectat de de.cesul lui Petrică Mîțu Stoian, precizând că, de la începutul pand.emiei, mulți artiști au contractat v.irusul asiatic, dar au preferat să nu iasă în public, tocmai pentru că anumite persoane au acuzat cântăreții din România că ar fi primit bani pentru a spune că sunt infectați cu C.OVID.

“Dumnezeu cu tine, Petrică Mîţu Stoian. S-a mai dus un artist. Gândiţi-vă puţin, noi artiştii când ne-am îmbolnăvit de această boală, C.ovid, a trebuit să ţinem secret, că alţii care au postat pentru că voiau să se hrănească, să se aline cu mesajele dumneavoastră de susţinere, ne-aţi acuzat că suntem plătiţi de Guvern să ne prefacem. Când ne-am v.accinat, la fel am fost acuzaţi că suntem plătiţi de Guvern ca să ne va.ccinăm sau că de fapt nu facem niciun v.accin, doar ne prefacem.

Ce mă doare cel mai rau este că aţi uitat cât v-am bucurat inimile atât timp, că suntem şi noi oameni ca şi voi, că avem familii, pur şi simplu ne-aţi desfiinţat, ne-aţi înjurat, ne-aţi ponegrit cum v-a venit la gură. Foarte mulţi artişti mari ai acestei ţări au murit în ultimul timp, unii pe lânga colegi şi pieteni buni. ACUM NE CREDEŢI? SAU AM FOST PLĂTIŢI DE GUVERN SĂ M.URIM?”, a scris Adi de la Vâlcea pe Facebook.

Petrică Mîţu Stoian se afla în recuperare post-C.OVID. A murit pe 6 noiembrie 2021 pe secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa. Avea 61 de ani.

Artistul s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, în județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul în cadrul emisiunii ”Tezaur Folcloric”, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mâțu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a câștigat numeroase premii.

Era angajat din 1955 la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, iar repertoriul lui era compus din cântece folclorice de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormântare și doine populare transmise din generație în generație.