Ultima ora! Noi restricții pentru aceste persoane

Autoritățile au introdus noi restricții în Berlin pentru persoanele nevacci.nate. Cei care nu sunt imunizați vor avea accesul interzis în mai multe locuri, precum barurile și saloanele de coafură.

Începând de luni, autoritățile din Berlin interzic accesul persoanelor neva.ccinate în restaurantele fără terasă, baruri, săli de sport şi saloanele de coafură. Măsurile sunt luate în contextul creșterii alarmante a cazurilor de CO.VID-19.

Conform noului regulament, doar persoanele care s-au vac.cinat anti-CO.VID-19 cu schema completă pot intra în anumite spații publice închise, măsură luată pentru prevenirea creșterii cazurilor de inf.ectări cu C.OVID-19. Dovada vac.cinării sau trecerii prin b.oală se face pe baza certificatului verde.

Autoritățile au luat această hotărâre ca urmare a „numărului crescut de cazuri de coro.navirus” şi a „presiunii în creştere asupra unităţilor de terapie intensivă”, a explicat, într-un comunicat, Senatul din Berlin.

Accesul persoanelor neva.ccinate va fi interzis în teatrele, muzeele şi evenimentele în aer liber care găzduiesc peste 2.000 de persoane, precum meciurile de fotbal. Minorii şi adulţii care nu se pot va.ccina anti-COV.ID-19 pentru că au contraindicații vor fi scutiți de aceste restricții, însă trebuie să prezinte un test negativ pentru a avea acces.