Restricții noi de Crăciun și Revelion! Raed Arafat a făcut anunțul: ”Măsurile vor fi adaptate pe baza datelor care tot vin”

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat că săptămâna viitoare vor intra în vigoare noi restricții. Ce măsuri se vor impune de Crăciun și de Revelion?

Odată cu apariția noii tulpini Omicron, care s-a dezvoltat în Africa de Sud, și care amenință întreaga omenire, autoritățile din mai multe state europene au început să ia măsuri stricte de prevenire a răspândirii noii variante a coro.navirus pe teritoriul lor.

Unele state au limitat zborurile, în timp ce altele și-au închis granițele. Raed Arafat, anunță că noi măsuri se vor aplica și pe teritoriul țării noastre de săptămâna viitoare.

Restricții noi, în prag de sărbători! Raed Arafat a făcut anunțul: ”Măsurile vor fi adaptate pe baza datelor care tot vin”
Autoritățile din România se tem că situația ar putea scăpa de sub control în a doua parte a lunii ianuarie, iar perioada sărbătorilor ar reprezenta cadrul perfect ca noua tulpină Omicron să se răspândească pe teritoriul țării noastre.

Așadar, Raed Arafat a anunțat că de săptămâna viitoare se vor impune noi restrictii. Noile măsuri vor fi adaptate la evoluția coro.navirusului în perioada următoare.

”E posibil ca luna ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creștere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în țară, cei care pleacă din țară în concedii și care se întorc.

E posibil să vedem ce am văzut și după perioada verii, adică o creștere nouă a cazurilor și un val nou.

Săptămâna viitoare măsurile care trebuie luate de România în continuare va fi tema de analiză la nivelul INSP-ului și al Ministerului Sănătății.

Măsurile vor fi adaptate pe baza datelor care tot vin, din zi în zi se schimbă și vin date suplimentare”, a declarat Raed Arafat la un post de televiziune.