Vesti bune! Se maresc alocațiile in 2022. Cu cât cresc alocațiile de la 1 ianuarie:

Marius Budăi, a anunțat miercuri seară că a semnat Ordonanța de Urgență prin care sunt majorate pensiile! Ministrul Muncii a precizat că a semnat și documentul prin care sunt crescute alocațiile copiilor.

În acest context, alocațiile copiilor ar crește de la 1 ianuarie 2022 și ar trebui indexate cu rata medie anuală a inflației începând cu 1 ianuarie 2023. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică.

Guvernul a stabilit majorarea alocației de stat pentru copii din ianuarie 2022 după cum urmează:

– 486 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
– 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1. (3);
– 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

De asemenea, Marius Budă a semnat și actul care prevede acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități.

”Am semnat OUG pentru majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale. Ea a plecat pe circuit, pentru avizările interministeriale. Trebuie să treacă și prin CES, deși avizul e consultativ. Miercuri cred că va fi adoptată ordonanță.

Am semnat OUG de mărire a alocațiilor și de a da a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Trebuie să parcurgă același traseu.”, a spus Marius Budăi la România TV.

Astfel, de la 1 ianuarie, punctul de pensie va crește de la 1.442 de lei la 1.586 de lei. Pensia minimă va fi majorată de 800 la 100 de lei.

Calcul pensii. Ministrul Muncii, Marius Budăi, vă învaţă cum să calculaţi cu cât vă creşte pensia din 1 ianuarie 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu calcule exclusive privind pensia de anul viitor, la Antena 3.

Oficialul ne spune cum puteţi să vă calculaţi singuri ce majorare veţi primi de la 1 ianuarie 2022 la pensie, odată ce punctul de pensie va creşte cu 10%.

„Avem două etape în creşterea pensiilor: începem cu creşterea pensiei minime, cu indemnizaţiile sociale şi acestea se majorează de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Toţi cetăţenii care au între 800 şi 1000 de lei şi 1.000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie. Adică, de la 1442 de lei la valoarea de 1586 de lei.

Budăi: „Nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei”
Se calculează noul cuantum. Dacă acel nou cuantum nu ajunge la valoarea de 1.000 de lei se completează, deci, nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei.

Pentru ceilalţi se calculează numărul de puncte de pensie, se înmulţeşte cu valoarea nouă a punctului de pensie de 1586 de lei şi se află noul cuantum al pensiilor, asta începând cu 1 ianuarie 2022.

Noi deja avem actul normativ pregătit, îl ducem la avizare şi apoi îl aprobăm”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.