Reacţii de la SUA, Germania şi Franţa. “Agresiunea rusă va avea un preţ fără precedent”

Unele dintre cele mai puternice țări ale lumii au trimis mesaje după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina și a început răzb.oiul.

Președintele Joe Biden a spus că va exista o „pierdere catastrofală” de vieți, iar at.acul asupra Ucrainei este unul „neprovocat și nejustificat”.

”Întreaga lume se roagă alături de Ucraina, în această seară, deoarece suferă un atac neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse”, a spus acesta.

Decizia Rusiei de a ataca Ucraina va aduce numai mo.arte și distru.gere, a avertizat preșdintele american, iar SUA și partenerii săi vor avea un răspuns „unit și decisiv”.

Rusia trebuie trasă la răspundere pentru acest lucru, iar lumea se va ocupa de sancționarea sa, a mai spus el.

Președintele Putin a ales premeditat un ră.zboi care va aduce cu sine o pierdere catastr.ofală de vieți omenești și multă suferință.

Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce acest ata.c, iar Statele Unite și Aliații și partenerii săi vor răspunde într-un mod unit și decisiv. Lumea va trage Rusia la răspundere”, a transmis președintele Statelor Unite.

Ambasadorul Franţei la ONU, Nicolas de Riviere, a spus că atacarea Ucrainei și începerea oficială a ră.zboiului este un gest de dispreț față de ONU.

De asemenea, el a mai spus că țara sa condamnă declanșarea focu.lui.

“Rusia a ales răz.boiul. Franţa condamnă în cei mai fermi termeni declanşarea acestor operaţiuni”, a mai spus el.

Totodată, o reacție vehementă a fost și din partea Germaniei, care a informat că vor exista consecințe grave pentru Rusia după decizia de a începe răz.boiul în Ucraina.

Este vorba despre un preț politic, economic şi moral, a avertizat ambasadoarea Germaniei la ONU, Antje Leendertse.

“Agresiunea rusă va avea un preţ politic, economic şi moral fără precedent”, a declarat aceasta.

Și liderii de la noi din țară au transmis mesaje după ce Vladimir Putin a dat ordinul pentru a începe at.acarea Ucrainei.

Astfel, atât președintele, cât și premierul Nicolae Ciucă au condamnat aceste acțiuni, dar le-au transmis românilor că nu au de ce să se teamă.