Ucraina a dat vestea! Mesaj pentru Rusia. Ce decizie a luat : „In ultimul minut…”

Ucraina nu va participa la nicio discutie cu Rusia in Gomel din Belarus, a declarat secretarul de presa prezidential ucrainean Serhiy Nikiforov.

„Auzim declaratii conform carora delegatia rusa a sosit la Gomel pentru discutii. Trebuie sa spun ca niciun reprezentant al Ucrainei nu va fi acolo”, a scris Nikiforov pe Facebook.

„S-a discutat intr-adevar un astfel de format. Dar in ultimul minut, negociatorii rusi au cerut ca armata ucraineana sa depuna ar.mele”, a spus Nikiforov, subliniind ca Ucraina este pregatita pentru discutii, dar nu este pregatita pentru nicio conditie preliminara. Acelasi lucru se refera la locul de desfasurare.

„Nu putem merge in Belarus, de pe teritoriul caruia sunt expediate avioane si rachete in orasele noastre. Din nou, ne-am fi bazat pe asigurarile partii gazda in ceea ce priveste securitatea delegatiei noastre. Avand in vedere evolutiile din trecut, cum ar fi asigurarile costa foarte putin”, a spus el, citat de Intefax.

„Suntem gata sa ne intalnim in orice loc neutru: Baku, Istanbul, Varsovia, Viena…. In continuare, invitam Rusia sa se aseze la masa negocierilor cat mai curand posibil”, a spus secretarul de presa al lui Zelensky.