Ucraina promite amnistie și câte 50000 de dolari pentru cei care se predau

Invazia continuă în cea de-a șasea zi, iar Ucraina a anunțat că oferă amnistie pentru soldații ruși care depun ar.mele și se predau. Totodată, acestora li s-a promis și o recompensă financiară semnificativă, în valoare de câte 50000 de dolari. Suma este una importantă ținând cont că un militar rus este plătit cu 300 de dolari pe lună.

Suntem în cea de-a șasea zi a răz.boiului din Ucraina, iar violențele sunt departe de a se opri. Mai mult, imagini suprinse în urmă cu o zi de sateliți arată un convoi militar la nord de Kiev, dinspre Belarus, care se întinde pe o lungime de peste 60 de kilometri. Bombardamentele au continuat asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov, fiind lo.vite și ținte civile. Ținând cont de lungimea coloanei de blindate, aceasta este cea mai covârșitoare forță militară de atac care a străbătut Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace.

Astfel, în timpul bombar.damentelor au fost lovi.ți din nou civili, oameni nevinovati, prinși în menghina unui răz.boi absurd. Oficialii de la Kiev vorbesc despre zeci de mo.rți și sute de răniți în ultimele 24 de ore. În acest context, ministrul ucrainean al Apărării a lansat, luni seară, un apel către militarii ruși, pe rețelele sociale. Acestora li s-a promis, în cazul în care depun ar.mele și se predau, că vor beneficia de amnistie și de o recompensă în valoare de câte cinci milioane de ruble.

Suma nu este deloc de neglijat deoarece înseamnă aproape 50.000 de dolari. Iar în momentul de față, un soldat rus este plătit cu 300 de dolari în fiecare lună. Totodată, președintele Zelenski a cerut într-un discurs, susținut luni seara, scoaterea Rusiei din Consiliul de Securitate ONU.

„Răul, înar.mat cu ra.chete, b.ombe și artilerie, trebuie oprit imediat. Distrus din punct de vedere economic. Pentru a arăta că omenirea este capabilă să se apere. Ucid oameni în Cernihiv, Mariupol, Donețk”, a precizat Volodimir Zelenski.

Ceea ce este mai rău abia urmează
Senatorul republican Lindsey Graham a scris pe twitter că ce e mai rău abia urmează să vină din punct de vedere militar. Astfel, el a precizat trupele ruse se angajează într-o „politică a pământului ars”. Iar cele spuse de acesta vin în contextul în care convoiul masiv de vehicule și tehnică militară înaintează spre Kiev. Acesta este alcătuit de coloane de transportoare blindate, tancuri, tunuri autopro.pulsate și camioane. De asemenea, au fost indentificate desfăşurări de forţe şi unităţi de elicoptere de atac la sol în sudul Belarusului, la mai puţin de 32 de kilometri de frontiera cu Ucraina.

Iar în tot acest timp, forțele armate ucrainene se luptă cu înverșunare pentru fiecare palmă de pământ. Potrivit comandantului forţelor armate ucrainene, trupele sale au reuşit să respingă mai multe ata.curi ale rusilor în împrejurimile capitalei. La Bucha, o suburbie a Kievului, o coloană mecanizată rusă a suferit pierderi grele. La fel ca ar.mele anti-tanc portabile, dronele livrate de Turcia sunt o armă redutabilă pentru armata ucraineană. După distrugerea unui convoi militar, tot o dronă a făcut praf un sistem anti-aerian de ra.chete BUK. Totodată, ucrainenii speră ca anunțul de amnistie pentru soldații ruși care depun ar.mele să producă efecte.