S-a dat alarma pentru Romania! „Trupele ruseşti sunt aproape de ţărm”

Premierul Nicolae Ciucă a purtat mai multe discuții cu Andrzej Duda, președintele Poloniei, pe tema securității și dezvoltării relației dintre Varșovia și București. Ce anunț a îngrijorat România, pe fondul răz.boiului dintre Rusia și Ucraina.

Premierul Nicolae Ciucă a purtat mai multe discuții cu Andrzej Duda, președintele Poloniei, pe tema securității și dezvoltării relației dintre Varșovia și București.

„Trupele rusești sunt aproape de țărmul României, de granițele Poloniei, în Belarus. Să prevenim este un lucru, dar trebuie să ne și pregătim pentru alte pericole. Trebuie să ne întărim flancul estic”, a declarat Mateusz Morawiecki.

Întâlnirea celor doi a avut loc la Varșovia, joi, pentru a celebra 101 ani de la încheierea tratatului de alianță dintre cele două țări. Pe fondul răz.boiului din Ucraina, autoritățile celor două state au semnat un acord de cooperare și urmează ca noi militari NATO să ajungă atât la noi, cât și în Polonia.

„Odată cu sporirea prezenței forțelor aliate în regiunea Mării Negre și în Polonia și Marea Baltică, să analizăm și să putem să avem un nou pachet de forțe care să fie deplasat în țara noastră, să continuăm să facem față oricărei a.gresiuni, chiar și unei a.gresiuni din partea Federației Ruse”, a mărturisit Nicolae Ciucă.

Premierul Poloniei susține că trupele lui Vladimir Putin ar fi aproape de țărmul României și granița lor, în Belraus, iar acum trebuie întârit fancul estic al NATO pentru siguranța tuturor.