Rusia, amenințare de proporții pentru România. Anunțul făcut de Ministerul Rus al Apărării: ”Știm sigur”

Rusia a amenințat direct țara noastră! Potrivit celor mai recente declarații ale unui purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, o țară va fi considerată implicată în conflict dacă oferă Ucrainei aerodromurile sau aeroporturile sale pentru atacuri asupra Rusiei. Iată ce au mai declarat autoritățile!

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a confirmat informația potrivit căreia toată aviația regimului de la Kiev a fost distrusă. Ei bine, acesta a făcut referire directă la țara noastră, dar și la Polonia.

Orice țară care ajută Ucraina oferind aerodromurile sau aeroporturile sale pentru atacuri asupra Rusiei devine practic inamicul armatei conduse de Vladimir Putin.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a afirmat că dacă o țară va fi în această situație, poate fi considerată parte din conflict.

„Aproape toată aviația regimului de la Kiev a fost distrusă. În același timp, știm sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat către România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei poate fi considerată o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Un avion militar din Ucraina a aterizat pe aeroportul din Bacău la începutul lunii trecute. Ulterior, avionul a fost returnat Ucrainei, acesta fiind motivul pentru care autoritățile din Rusia au făcut referire la țara noastră.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a venit și cu prima reacție după acest incident, în cadrul unei emisiuni TV. Acesta a declarat că nu putem fi acuzați ”de astfel de activități” și a dat și o explicație în acest sens.

”Avionul a plecat neînar.mat, tocmai pentru a evita orice situație în care să putem fi acuzați”, a declarat premierul.

Pe de altă parte, guvernul din Polonia a transmis un comunicat potrivit căruia Polonia nu va trimite avioane de luptă în Ucraina şi nici nu va permite folosirea aeroporturilor.