Traian Băsescu l-a umilit în faţa tuturor, fără să-i fie teamă de Vladimir Putin. Replica savuroasă a fostului preşedinte al României

Replica dată de Traian Băsescu unui oficial rus, care l-a întrebat dacă sunt adevărate zvonurile cum că România ar vrea anexarea Republicii Moldova, a devenit virală.

În timpul mandatului de președinte al României, Traian Băsescu a paticipat la Adunarea Parlamentară a Consiliului European, acolo unde a ținut un discurs legat de aderarea României la Spațiul Schengen.

Traian Băsescu a umilit un parlametar rus, fără să-i fie teamă de Vladimir Putin
La finalul discursului au urmat mai multe întrebări din partea membrilor Adunării Parlamentare, printre care și una a reprezentatului Rusiei.

Parlamentarul rus ar fi dat de înțeles că România ar dori anexarea Republicii Moldova:

”Domnule președinte, răspunsul dumneavoastră la întrebarea colegului meu, nu a explicat clar poziția României în ceea ce privește problema cetățeniei. Este corectă evaluarea experților conform căreia politica României are ca scop anexarea Moldovei și formarea României Mari?”, a fost întrebarea parlamentarului rus.

Inainte de a oferi răspunsul, Traian Băsescu a zâmbit ironic și l-a atenționat pe reprezentatul Rusiei să noteze ceea ce urmează să spună:

”Vă rog să notați, domnule parlamentar, că România nu are niciun fel de experiență în anexarea altor state”, a fost mesajul transmis de Traian Băsescu.