Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă și ținută cu forța de asistenții maternali, mesaj dur pentru cei care au crescut-o:

De amintim cu toții de cazul Sorinei Săcărin, fetița de 9 ani luată din casa asistenților maternali din Baia de Aramă de către o familia din America care își dorea un copil. Atunci cu toții au rămas înmărmuți de scandalul uriaș ce a izbucnit, după ce familia care a crescut-o nu a vrut să o mai dea. Acum ea le-a transmis un mesaj.

Cazul Sorinei Săcărin a făcut înconjurul lumii, asta după ce minora de 9 ani fusese adoptată în urmă cu doar câțiva ani de către o familie din America care au decis să-i ofere un viitor frumos micuței și să aibă cu totul altă viață departe de România.

Lucrurile inițial au fost destul de complicate, asta deoarece Sorin locuia cu asistenții săi maternali, iar în momentul în care s-a decis adopția, aceștia nu au vrut să o mai dea viitorilor săi părinți. Asistenții au ținut-o cu forța, iar filmările apărute în mediul online au fost de-a dreptul revoltătoare.

Acum fetița adoptată din Baia de Aramă a vorbit în cadrul unei dezbateri despre discriminare și despre dreptul oricărui copil de a avea o viață fericită.

„Când o familie vrea să adopte un copil, adulții ar trebui să le spună copiilor, este grozav vei avea o viață mai bună, îți vei face prieteni noi. Copiii au dreptul să aibă o familie reală, naturală sau adoptivă și să nu fie prinși în plasament toată viața lor!”, a spus Sorina, în cadrul dezbaterii online din cadrul proiectului ”Forma Schimbării. Tinerii și FONPC – dialog pentru schimbare”.

Mesajul poate fi considerat unul dur pentru familia Șaramăt, cei care au crescut-o pe fată din postura de asistenți maternali. Deși aceștia au refuzat să o adopte, atunci când altcineva a decis adopția ei au refuzat să o mai dea încercând să o fată pe minoră să creadă că nu-i va fi bine.

Sorina studiază la pianul și vorbește fluent engleză
Sorina are parte de o viață la care nu a visat vreodată, iar acum minora se bucură de activități care mai de care mai frumoase. Ea studiază la pian și a ajuns la un nivel avansat chiar și la chitară.

Mai mult de atât, dacă în urmă cu ceva vreme nu știa deloc să vorbească în limba engleză, acum minora vorbește această limbă fluent și nu mai are nicio astfel de problemă, trecând în acest fel și la studiul limbii literare.