Totul se va incheia pe 9 mai 2022. Vladimir Putin a dat termen generalilor sai

Vladimir Putin a dat termen generalilor la care să termine răz.boiul în Ucraina. Președintele rus vrea ca invazia să se termine cât mai repede. Liderul de la Kremlin vrea ca Ucraina să fie cucerită în jur de 7 mai, iar pe 9 mai, de Ziua Victoriei împotriva na.zismului, să demonstreze că a învins lupta în fața tuturor.

Vladimir Putin a dat termen ca răz.boiul din Ucraina să se finalizeze cât mai repede. Liderul rus dorește ca răz.boiul din Ucraina să se termine până la data de 9 mai, ca să arate lumii întregi victoria lui, la parada de la Moscova.

Pe 9 mai este sărbătorită Ziua Victoriei, care comemorează capi.talurea Germaniei, în 1945.

Vladimir Putin vrea ca pe 9 mai să anunțe, deja, victoria împotriva Ucrainei, potrivit Pravda.

„Conform informațiilor disponibile, există o campanie de propagandă în desfășurare în rândul personalului Forțelor Armate ale Federației Ruse care urmărește să impună ideea că răz.boiul trebuie să se încheie până la 9 mai 2022”, spune Statul Major General al armatei ucrainene.

Kremlinul respinge acuzațiile despre varianta ca Rusia să apeleze la ar.me chimice în Ucraina, precizând că există o tactică de a distrage atenția de la întrebări incomode pentru Washington.

Pe lângă asta, rușii l-au acuzat pe Joe Biden că încearcă să schimbe situația de la programul american de ar.me chimice și biologice din Ucraina prin declarațiile pe care le face despre posibila folosire de către Rusia a ar.melor chimice în Ucraina.

„Este clar că americanii încearcă să distragă atenţia vorbind despre o presupusă ameninţare rusă, pe fondul scandalului provocat (…) de programele de dezvoltare a arm.elor chimice şi biologice pe care Statele Unite le-au pus în aplicare în mai multe ţări, inclusiv în Ucraina”, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ministerul Apărării de la Moscova acuză zi de zi SUA că ar fi finanțat un program de ar.me biologice în Ucraina, precizând că deține dovezi care demonstrează această afirmație.

Rusia a negat vehement, vineri, orice încălcare a dreptului internațional după ce a fost acuzată de Ucraina că utilizează bom.be cu fosfor în ofensiva militară pe care o dirijează de mai bine de o lună de la invazie. Bom.bele cu fosfor sunt arme incen.diare, iar utilizarea lor împotriva civililor este strict interzisă, dar nu și împotriva țintelor militare, conform unei Convenții semnate în 1980 la Geneva.