Șoferii au protestat din cauza prețurilor carburanților. Aceștia au alimentat cu sume de 50 de bani și un leu

Șoferii din România au fost îndemnați să vină la un protest național intitulat „Proteste în toată țara contra prețului carburantului”, protest anunțat în mediul online, și care urmează să aibă loc pe 30 iunie.

Peste 200.000 de români au afirmat că vor fi prezenţi la protestul de pe 30 iunie, dar unii dintre ei au fost nerăbdători, astfel că mai mulți şoferi din Târgu Jiu au început un protest luni, relatează România TV.

Mai mulți șoferi au protestat luni după-amiază într-o benzinărie din Târgu Jiu împotriva exploziei prețurilor la carburanți. Personalul benzinăriei și poliția locală au intervenit pentru a debloca accesul la pompe, potrivit România TV.

Pentru că prețul carburantului a depășit 9 lei/litru, mai multe persoane au deschis o pagină pe Facebook intitulată „Protest împotriva prețului carburanților”, unde se organizează proteste la mai multe benzinării din țară.

Un grup de oameni a deschis o pagină pe Facebook pentru a putea organiza proteste împotriva creșterii prețurilor carburantului. După mai multe discuții, o parte dintre membrii grupului au ieșit în stradă, respectiv în benzinării, și au blocat accesul la pompele de alimentare.

Grupul are, în prezent, 11.000 de membri din toată România. Aceștia încă discută despre cea mai bună modalitate de a protesta și data în care să fie organizate aceste proteste pentru a putea ajuta oamenii să ajungă în număr cât mai mare, având în vedere că marea majoritate dintre ei sunt la muncă și le-ar fi dificil să participe la protest în timpul programului.