Margherita de la Clejani, condamnată definitiv! Instanța i-a mărit pedeapsa inițială

Curtea de Apel București a condamnat-o definitiv pe Margherita de la Clejani, pentru acciden.tul pe care l-a provocat în timp ce se afla cub influența drogu.rilor. Judecătorii i-au mărit pedeapsa inițială primită la instanța de fond.

Joi, 30 iunie, Margherita de la Clejani a fost condamnată definitiv în dosarul deschis după acciden.tul pe care l-a provocat când s-a urcat droga.tă la volan. În mai 2020, vedeta a lovit o mașină în Capitală, în timp ce se afla sub influența substanțelor interzise.

După mai bine de doi ani, pe 29 iunie 2022, Curtea de Apel Bucureşti a emis o condamnare definitivă în cazul Margheritei, mai aspră decât cea inițială.

„Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: În baza art.396 alin.1, 2 şi 10 C.p.p. raportat la art.61 C.p., condamnă pe inculpata Manole Myriam-Margareta la pedeapsa de 40.000 de lei amendă penală (200 zile amendă x 200 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art.336 alin.2 C.p.. (fapta din 23.05.2020)”, se arată în decizia instanţei.

Astfel, magistrații Curții de Apel din București i-au dat o sentință mai dură decât ce pe care o primisese anul trecut, Parchetul atacând decizia în instanță. Inițial, Margherita ar fi trebuit să plătească o amendă penală de 16.000 de lei, iar acum suma pe care trebuie s-o achite este de 40.000 de lei.

De asemenea, judecătorii i-au interzis să mai conducă pe o perioadă de trei ani, pedeapsa inițală fiind de doar un an în care să nu se urce la volan.

Pe 23 mai 2020, Margherita de la Clejani a lovit o mașină pe bulevardul Gheorghe Șincai din Sectorul 4 al Capitalei. După verificări, s-a constatat că vedeta se urcase la volan în timp ce se afla sub influența substanţelor interzise.