Ţi se rupe sufletul! Ce a păţit Rudel Obreja în închisoare?

În data de 12 martie, Rudel Obreja, fostul mare campion și, apoi, președinte al Federației Române de Box s-a stins din viață, la vârsta de 57 de ani. Decesul acestuia a stârnit numeroase reacții și critici. Printre cei care au criticat aspru felul în care situația fostului campion a fost tratată s-a numărat și Elena Udrea. Aceasta pune decesul lui Rudel Obreja pe seama autorităților, care nu au fost receptive atunci când s-a aflat boala de care suferea fostul campion.

În luna aprilie a anului trecut, Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în dosarul ”Gala Bute”, același dosar în care a fost condamnată și Elena Udrea. La puțin timp după ce a ajuns după gratii fostul campion a început să se simtă tot mai rău și a primit un diagnostic dur, cancer.

Vestea decesului a ajuns și la Elena Udrea, care a avut o reacție vehementă. Aceasta a transmis un mesaj în mediul online și spune că sfârșitul lui Rudel Obreja a fost grăbit de autorități. Fostul ministru a precizat că deși Rudel Obreja nu era vizibil bine, doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios și timp de două luni i-a oferit un tratament greșit. Mai mult, Elena Udrea a condamnat faptul că fostul campion a primit permisiunea de ieși din închisoare și de a se trata abia după mult timp și datorită presiunii media.

„A intrat în pușcărie sănătos, însă epuizat sufletește de atâta nedreptate și cu o mare suferință pentru copii mici si soția lăsați acasă, așa cum povestește cel cu care a fost închis alături de el de fiecare dată.

După o lună a început să se simtă rău, dar doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios și încă două luni l-au ținut în pușcărie cu diagnostice și tratamente greșite. După patru luni în sfârșit au acceptat să îl trimită la spitalul Fundeni unde i s-a descoperit cancer la pancreas, însă din păcate era prea târziu, era în faza terminală. Doar la presiunea presei l-au pus liber fără însă să-i dea voie în afara țării să se trateze.”, a transmis Elena Udrea.

„Să îl aibă pe conștiință”

Mai mult, Elena Undrea a subliniat faptul că Rudel Obreja, asemenea ei, a fost condamnat pe nedrept, iar acest lucru l-a costat viața. Aceasta a spus că fostul campion doar a iubit sportul și a încercat să le îndeplinească românilor un vis, să îl vadă pe Bute luptând în România. Elena Udrea acuză autoritățile și deciziile acestora de moarte lui Rudel Obreja, iar mesajul ei a fost unul dur.

„Rudel Obreja nu a avut nicio vină, a iubit sportul, a iubit boxul, a fost un patriot. Și-a dorit să îl aducă pe Bute să boxeze în România în fața concetățenilor lui și așa cum milioane de români își doreau atunci și pentru asta a plătit cu libertatea și acum chiar cu viață.