Cum scapi de ciuperca unghiei cu bicarbonat de sodiu și sare

Foarte multe persoane se confruntă în timpul verii, dar și toamna, cu ciuperci la nivelul piciorului. Pe lângă mirosul neplăcut, persoanele care au ciuperci la picioare au și mâncărimi, dureri și afecțiuni la nivelul unghiilor care, în timp, pot duce la căderea unghiilor. Netratată, micoza ajunge să îngroașe unghia și să exfolieze, de asemenea provoacă durere și disconfort ridicat la mers.

Ciuperca unghiei sau onicomicoza reprezintă o infecție micotice și care apare atunci când ciupercile (fungii) invadează unghiile de la mâini sau de la picioare, precum și pielea de sub unghie (patul unghial).

Micoza unghiei este o boala relativ frecventă. Afectează până la 13% din populația adultă, 20% dintre persoanele peste 60 ani și 50% dintre persoanele peste 70 ani.

Este o afecțiune cronică, deoarece durează foarte mult vindecarea completă a micozei și poate recidiva extrem de des. Căldura și umezeala sunt principalii factori care favorizează apariția acestot ciuperci, așa că trebuie avută în vedere o atenție sporită la a păstra pielea uscată.

Primul pas pentru a avea niște picioare sănătoase este o alimentație corectă. Iar acest lucru include consumul peștelui și a produselor de mare, precum și a nucilor și a semințelor și a ouălor și a produselor lactate care nu conțin zahăr.

Ciupercile nu pot exista doar la nivelul picioarelor, se pot extinde și pe alte suprafețe ale corpului și chiar și pe interior. Persoanele care au imunitate scăzută se pot confrunta cu oboseală cronică, afecțiuni ale pielii, indigestii și dureri de cap.

Din nefericire, micoza nu se vindecă spontan, de la sine, așa că durata se poate extinde chiar și la un an. Iată un tratament complet natural pe care îl poți încerca și tu, chiar de astăzi.

Remediul cu bicarbonat împotriva micozei

Ai nevoie doar de trei ingrediente: de sare, de bicarbonat de sodiu și de apă călduță.

Într-un lighean se pune apă călduță, apoi se adaugă la 2 litri de apă 1 lingură de bicarbonat de sodiu și o lingură de sare.

Se diluează sarea și bicarbonatul în apă și se țin picioarele timp de cel puțin 20 de minute. Se lasă să acționeze bine. Se poate folosi și o periuță pentru a curăța unghiile cu apa cu sare și cu bicarbonat, pentru a pătrunde cât mai bine soluția. După acest tratament, se spală picioarele cu săpun și se usucă foarte bine cu un prosop, insistând și pe zonele dintre degete. Se recomandă acest tratament zilnic, timp de două săptămâni.