Patronul de la Ferma Dacilor a fost eliberat. Motivarea judecătorilor

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul preventiv. Tribunalul Prahova a decis să îl plaseze în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată, Tribunalul a modificat măsura arestului la domiciliu anterior impusă altor două persoane implicate în gestionarea complexului turistic – Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie. Aceștia au fost supuși măsurii de control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Decizia este considerată definitivă.

Cele trei persoane sunt acuzate de distrugere din culpă, care a avut consecințe dezastruoase.

Edificiul principal, care include restaurantul, bucătăria și spațiile de cazare la parter și mansardă, a fost construit în regie proprie, fără obținerea avizelor și autorizației de construire. Anchetele indică faptul că demersurile și măsurile luate pentru “intrarea în legalitate” au fost efectuate încălcând prevederile legale.

“De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…), sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric’”, preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, potrivit Agerpres.