Avertisment GROAZNIC! Din pacate va veni peste noi un…

Cel mai mare expert în b.oli infecțioase anunţă un nou „boom” de cazuri Co.vid. În opinia sa, pericolul abia acum vine dacă lumea nu se va potoli înaintea sărbătorilor de iarnă când încep cumpărăturile de Crăciun şi Anul Nou.

Dr. Anthony Fauci avertizează că un nou „boom brusc” de cazuri CO.VID se va declanșa în jurul sărbătorilor de iarnă deoarece lumea va fi mai mult preocupată de cumpărături.

Ar putea exista în curând un alt val de C.OVID dacă oamenii nu se vor potoli înaintea sărbătorilor, a avertizat duminică cel mai mare expert în b.oli infecțioase al națiunii.

Dr. Anthony Fauci a avertizat lumea în timpul unui interviu „Face the Nation” şi spune că este „prea devreme să spunem dacă întrunirile de sărbători ar trebui să fie limitate din nou anul acesta din cauza pa.ndemiei, dar a spus că lumea trebuie să rămână concentrată pe reducerea numărului de noi infecții CO.VID și internări fie si cu limitarea întâlnirilor de Crăciun şi Anul Nou.

Adunările de sărbători ar putea fi interzise dacă numărul de cazuri nu scade
El a continuat: „Trebuie doar să ne concentrăm să reducem aceste cifre. Să ne concentrăm pe continuarea reducerii acestor cazuri. Și o putem face prin va.ccinarea oamenilor și, de asemenea, în situația în care rapelurile sunt adecvate pentru a face oamenii să fie stimulați”.

Ezitarea lui Fauci de a da undă verde adunărilor de familie de sărbători vine în momentul în care SUA a atins săptămâna trecută jalonul dezastruos al 700.000 de decese cauzate de C.OVID-19, cazuri noi de creștere a vi.rusului, ajungând la peste 43,6 milioane, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Fauci a cerut americanilor să se va.ccineze pentru a ajuta SUA să revină la un sentiment de normalitate, fără să ofere date recente despre ce procent din țară ar trebui să fie complet v.accinat împotriva C.OVID-19 pentru a ajunge la imunitate.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Boli.lor, peste 185 de milioane de americani sunt complet va.ccinați împotriva vi.rusului, reprezentând 55,9% din populație cDC recomandă întâlnirile de Crăciun şi ANul Nou virtuale sau în aer liber.

Doar persoanele cu vârsta de 12 ani sau mai mult sunt eligibile pentru va.ccinul COVI.D. Pfizer a solicitat autorizarea unui va.ccin care ar fi administrat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, care se așteaptă să fie aprobat în octombrie. Atât vac.cinurile Moderna, cât și vac.cinurile Johnson & Johnson COVI.D sunt autorizate pentru utilizare la persoanele cu vârsta peste 18 ani.

Pe 1 octombrie, CDC a emis, de asemenea, recomandări pentru sărbătorile de iarnă, sugerând evitarea adunărilor interioare în acest sezon de sărbători în favoarea adunărilor în aer liber virtuale sau distanțate social.

Pentru acele evenimente desfășurate în interior, s-a propus deschiderea ferestrelor și ușilor pentru a „aduce aer proaspăt”, dacă este posibil.

Fauci a fost de asemenea de acord cu recomandarea CDC pentru o ventilație suplimentară, spunând: „Ceea ce ar trebui să facem este să aerisim în interior. Faceți mai multă ventilație, pentru că aerul proaspăt care circulă este întotdeauna mult mai sigur”, a concluzionat expertul națiunii, citat de ibtimes. scrie evz.ro