De ce se aud încontinuu sunete de avioane pe cerul României

Mai puțin pronunțat la noi, în București, zgomotul pe care îl auzim pe cer provine, într-adevăr, de la survolul avioanelor militare. De la începutul răz.boiului Rusia-Ucraina, forțele NATO au trimis de urgență în România mai multe avioane de vânătoare care să asiste la serviciul de poliție aeriană, informează Hotnews.ro .

Zeci de avioane de vânătoare execută, în prezent, misiuni de patrulare în țara noastră. Iată ce avioane au fost trimise de urgență în România după decizia șocantă a lui Vladimir Putin de a at.aca Ucraina:

  • 2 avioane F-35 trimise de SUA la baza aeriană Borcea/Fetești
  • 4 avioane Eurofighter Typhoon italiene
  • 6 avioane Eurofighter Typhoon germane
  • 8 avioane F-16 americane

La aceste avioane trimise de țările NATO pentru a securiza flancul estic al Alianței nord-atlantice se adaugă cele 17 avioane F-16 ale României și cele circa 20 de avioane MiG-21 LanceR pe care România încă le operează.

Cele mai pronunțate zgomote ale survolului avioanelor NATO se aud în Transilvania și în nordul țării.

Belarus ar putea intra și el în luptă.
Putin a ataca.t Ucraina chiar de pe teritoriul Belarusului, graniția Belarusului cu Ucraina aflându-se la 230 de kilometri de Kiev.
Belarus este, de altfel, țara unde astăzi se poartă negocieri de pace între Rusia și Ucraina pentru un posibil acord de încetare a focu.lui. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a arătat sceptic cu privire la o reușită a negocierilor, dar a subliniat că „trebuie încercat”.

Potrivit presei ucrainene, Belarus ar putea trimite circa 45.000 de militari care să lupte cot la cot cu armata rusă în ră.zboiul din Ucraina.

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, este un apropiat al lui Vladimir Putin, liderul de la Kremlin anunțându-și suportul puternic atunci când Lukașenko a fost puternic contestat de către cetățenii din Belarus.

De altfel, în Belarus este acum un puternic curent contra răz.boiului din Ucraina, iar oamenii au început să iasă în stradă la Minsk. La fel ca și Putin, Lukașenko îi arestează pe cei care protestează.

Mii de persoane au manifestat și ieri la Sankt Petersburg și Moscova contra răz.boiului purtat de Putin în Ucraina. Au fost numeroase arestări.