Vopsirea ouălor de Paște, luciul deosebit se obține foarte ușor

Sărbătorile Pascale Ortodoxe se apropie cu pași repezi, iar ouăle de Paște vopsite nu pot lipsi de pe masa pascală. Sunt foarte multe moduri de vopsire, dar astăzi Sfatul Bunicii ne spune un secret știut de foarte puțină lume.

Toate gospodinele își doresc ouă roșite, în general se alege această culoare, dar sfatul de mai jos este valabil pentru orice altă culoare precum cele din reviste.

Există de mulți ani în supermarketuri ouă gata vopsite și pot fi o alegere mai ușoară, mai ales dacă nu stați bine cu timpul. Dar cum tradiția românească spune că o gospodină își pregătește singură preparatele, vă dăm secretul.

Fiecare gospodină are diverse trucuri pentru luciul ouălelor de Paște, Sfatul Bunicii ne oferă un secret mai rar folosit, dar care garanteză că rezultatul va fi cel din fotografia de mai sus.

Prin urmare pașii sunt următorii:

  • Ouăle se fierb 10-15 minute fară colorant, se lasă la răcit pe un servețel sau prosop.
  • Se alege de preferat din magazine cea mai bună vopsea, de preferat una mai calitativă.
  • Se urmează procedura din instrucțiuni, dar venim cu primul secret, adaugă încă o jumătate din al doilea plic de vopsea la prepararea lichidului colorat pentru o impregnare mai puternică.
  • Separat încălzește o cană de ulei, 250 ml aproximativ nu foarte fierbinte și pune o linguriță cu varf de zahăr.
  • Dupa ce ouăle sunt ținute în vopsea după recomandările producătorului, se asază pe un grătar, îl folosește pe cel de la aragaz pentru a se usca.
  • Ulterior ia fiecare ou, imbibă un servețel de hartie în ulei și lustruiește fiecare ou. Se mai lasă puțin la uscat și ouăle sunt ca de revistă.