7 alimente care cauzează celulită – Evită cât poți de mult numărul 5!

Cu siguranță ați auzit despre remediile naturiste care tratează și reduc această problemă, dar poate nu ați aflat care sunt alimentele ce provoacă celulita și o fac mai vizibilă.

Poate că acesta este motivul pentru care tratamentele sau cremele nu dau rezultatele dorite. În acest articol, veți afla care sunt alimentele care sporesc aspectul de celulită.

Care sunt alimentele ce provoacă și înrăutățesc celulita?
Celulita este o problemă de care suferă toate femeile (sau majoritatea) și apare mai ales pe coapse și pe zona feselor. Este coșmarul oricărei femei și multe dintre ele doresc să știe cum să scape de celulită.

Pe lângă faptul că trebuie să evitați să purtați pantaloni strâmți și să stați pe scaun multe ore în șir, este indicat să evitați alimentele următoare:

1. Dulciurile
Da… știm că sunt delicioase și că nu puteți trăi fără ele. Însă, pentru a avea pielea întinsă și fină, trebuie să reduceți pe cât posibil consumul de alimente dulci (mai ales cele produse industrial, care se vând în magazine).

Dulciurile determină formarea unei cantități mai mari de grăsime în organism și înrăutățesc aspectul celulitei. Prăjiturile, clătitele, ciocolata sau bomboanele sunt delicioase, dar sunt bogate în grăsimi trans ce pot provoca inflamații.

Zahărul adăugat în ceai este dăunător, mai ales dacă este rafinat deoarece nu poate fi transformat în energie, ci se depune pe diferite părți ale corpului, mai ales pe picioare, șolduri, coapse și abdomen.

Îl puteți înlocui cu ștevia, zahăr nerafinat sau un alt îndulcitor natural. Iar dacă aveți poftă de dulciuri, mâncați puțină ciocolată neagră.

2. Grăsimi
Alimentele pe care le consumați sunt pline de grăsimi și nu sunt sănătoase. Hamburgerii, pizza, alimentele prăjite și alte produse vândute în restaurantele fast food sunt dușmanul numărul unu al organismului, inclusiv al pielii. Acestea provoacă depunerea grăsimii care, mai târziu, va apărea sub formă de celulită pe coapse și fese. Mâncați produse lactate degresate, evitați mai ales margarina, frișca, smântâna și untul.

Trebuie evitate și alimentele prăjite, chiar și cele preparate acasă, dar și produsele cumpărate din magazin ce conțingrăsimi trans. Tipurile de carne nerecomandate femeilor care vor să reducă aspectul celulitei sunt carnea roșie și mezelurile (salam, șuncă, parizer și cârnați).

3. Sare
Sarea (sau toate alimentele ce conțin sare) este dușmanul sănătății din mai multe motive. Aceasta determină retenția lichidelor, creând un mediu perfect pentru apariția celulitei. Vă recomandăm să nu consumați mai mult de 1,5 grame de sare pe zi.

Încercați să nu folosiți prea multă sare la gătit, alegeți ierburi aromatice pentru asezonarea mâncărurilor și nu mai puneți solnița pe masă. De asemenea, alegeți sarea de mare sau de Himalaya în locul celei obișnuite. Mâncați mai puține gustări sărate, cum ar fi cartofii prăjiți sau unele tipuri de brânză.

4. Băuturi carbogazoase
Aceste băuturi sunt dăunătoare sănătății pielii, dar și întregului organism. Acestea, mai ales cele din gama cola, conțin foarte mult zahăr și produse chimice „neortodoxe”. Unii oameni cred că fac o alegere mai bună alegând băuturi carbogazoase dietetice sau fără zahăr, dar acest lucru nu este adevărat. Trebuie să beți întotdeauna apă. Dacă vă plictisiți de ea, sau nu sunteți obișnuiți, alegeți un suc natural sau un ceai rece din plante.

5. Cafea
Principalul ingredient al acesteia (cafeina, ce se găsește și în băuturile carbogazoase) poate fi dăunător pielii. Dar, aveți grijă! Acest lucru se întâmplă doar atunci când o beți sub formă de infuzie. Puteți prepara acasă câteva remedii folosind cafea râșniță și ulei de măsline. Acesta este un exfoliant bun pentru piele și pentru reducerea celulitei. Vă recomandăm să beți cel mult 2-3 căni pe zi de cafea fără cofeină, cu puțin zahăr și lapte.

6. Făină rafinată
Făina albă. Se găsește în majoritatea produselor pe care le consumați zilnic: pâine, prăjituri, orez, paste. Dacă acestea nu sunt integrale, nu se potrivesc cu planul dumneavoastră de reducere a celulitei. Ele conțin o cantitate mare de fermenți, foarte greu de metabolizat. Dacă nu puteți trăi fără să mâncați pâine, o puteți prepara acasă din grâu integral (sau din jumătate făină integrală, jumătate normală). Dacă o cumpărați, alegeți pâinea neagră cu semințe.

7. Sosuri
Maioneza, muștarul, sosurile picante și cele din tomate provoacă dezastre la nivelul pielii și sunt aliații celulitei. Vă puteți prepara sosirile acasă folosind ierburi naturale și condimente. Este indicat să reduceți consumul alimentelor de acest gen, mai ales dacă sunt cumpărate din magazin.