Ce ai voie și ce nu să mănânci pe stomacul gol

Trăim într-o eră în care oamenii țin la sănătatea lor și își doresc să se îngrijească mai mult. Astăzi, majoritatea oamenilor e conștientă de alimentele pe care le consumă și ce anume le dăunează sau le face bine.

Mulți oameni se străduiesc să mănânce sănătos și să facă sport pentru a se menține sănătoși. Mâncarea e foarte importantă dacă ne dorim să arătăm și să ne simțim bine. Iată o listă cu diferite alimente care se pot mânca doar înainte sau după masă:

Alimente permise pe stomacul gol:

Ovăz

Ovăzul are un conținut bogat în fibre și nutrienți care ajută la scăderea nivelului colesterolului și echilibrează digestia. Nu conține gluten, așa că nu vei avea de-a face cu carbohidrați. Ovăzul e perfect pentru micul dejun.

Hrișcă

Hrișca conține cantități mari de proteine, vitamine și fier. Este extrem de hrănitoare, așa că nu ți se va face deloc foame până la următoarea masă. Poate înlocui orezul și mâncărurile pe bază de grâu. Ajută și sistemul digestiv atunci când ai probleme la toaletă.

Budincă de mălai

Mălaiul oferă corpului tău fosfor, fier și fibre dietetice. Conține și carbohidrați buni pentru organism. Dacă mănânci budincă de mălai dimineața, te va ajuta să elimini toxinele din corp și contribuie la normalizarea microflorei intestinale.

Ouă

Ouăle conțin o cantitate generoasă de nutrienți, cum ar fi proteine, vitamine, minerale și grăsimi benefice. Conțin un număr scăzut de calorii și te umplu de energie dacă începi ziua consumând ouă.

Alimente interzise pe stomacul gol:

Deserturi cu zahăr

Zahărul este delicios, dar conține o mulțime de calorii inutile care nu sunt bune pentru sănătate și îți pot provoca diverse boli. Poate face extrem de mult rău atunci când e consumat pe stomacul gol pentru că face să crească nivelul de insulină care poate afecta negativ pancreasul sau poate cauza diabet.

Pere

Se spune că fructele trebuie consumate în general pe stomacul gol pentru a ne bucura din plin de beneficiile pe care le oferă, dar perele sunt o excepție de la regula aceasta. Fibrele dure pe care le conține para pot dăuna membranelor moi din stomac dacă nu am consumat nimic înainte.

Roșii

Roșiile sunt alimente extrem de acide și conțin un nivel extrem de ridicat de acid tanic. Acest lucru duce la creșterea acidității din stomacul nostru și poate provoca chiar ulcer gastric.

Iaurt și alte băuturi fermentate pe bază de lapte

Iaurtul e recomandat în diete, dar nu e indicat să se consume pe stomacul gol. Motivul este starea naturală acidă a iaurtului care poate provoca daune învelișului stomacului, iar astfel poate apărea ulcerul.