7 motive pentru care femeile nu pot slăbi:

Nu au nici o legătură cu lipsa sportului sau cu mâncarea fast-food! Uite ce te împiedică și ce e bine să faci:

Dacă simți că ai încercat absolut totul – dieta, numărarea de calorii, exerciții de ore întregi și după programele de masă și încă nu ești destul de mulțumită de rezultate, nu renunța încă. Cel mai probabil, motivul pentru care încă nu pierzi cele câteva kilograme în plus se datorează altui lucru decât dieta pe care o urmezi sau lipsa activității fizice.

1. Schimbările hormonale.

De-a lungul vieții unei femei, corpul ei trece prin modificări hormonale, în timp ce se pregătește pentru pubertate, sarcină, naștere și menopauză. Toate aceste procese influențează metabolismul și uneori pot provoca creșterea în greutate. Deși acest lucru este perfect natural pentru corpul feminin, uneori poate cauza unele inconveniente.

Pasul 1: Creșteți treptat cantitatea și intensitatea activității fizice. Câteva exerciții care pot fi suficiente pentru o femeie tânără nu sunt întotdeauna suficiente pentru femeile care au peste 40 de ani. De asemenea, ar trebui să încercați să faceți antrenamentele cât mai diverse: înot, yoga, aerobic, sport și orice activitate vă bucurați. Regula generală este că, cu cât vă îmbătrâniți, cu atât aveți mai multă activitate fizică de care aveți nevoie.

Pasul 2: Consultați un medic. Testele medicale și expertiza profesională de la specialiști sunt absolut necesare pentru a vă asigura că știți ce să vă așteptați în timpul unei perioade de schimbare hormonală.

2. Mănânci prea multe fructe.

Fructele sunt considerate a fi o gustare sănătoasă. Cu toate acestea, este important să rețineți că unele tipuri de fructe au multe calorii și conțin mult zahăr, cum ar fi glucoza, fructoza și sucroza. Consumarea prea multor calorii din fructe poate fi motivul pentru care greutatea în plus nu dispare.

Pasul 1: Înlocuiți dulciuri precum prăjitura și ciocolata cu fructele preferate. Cheia este să nu mâncați prea mult fructe.

Pasul 2: Amintiți-vă că diferitele tipuri de fructe au valori nutriționale diferite. Merele verzi, împreună cu grapefruit, rodii și ananas conțin cea mai mică cantitate de calorii.

3. Probleme de sănătate.

Cresterea in greutate poate fi provocata si de problemele cu tractul gastro-intestinal din cauza toxinelor, constipatiei, ovarelor polichistice care influenteaza productia de hormoni masculini si defectiunile tiroidiene care incetinesc productia de hormoni.

Pasul 1: Țineți cont de orice vă provoacă disconfort fizic pe parcursul zilei. Examinați-vă corpul și faceți o listă de lucruri care vă îngrijorează.

Pasul 2: Consultați un medic cât mai curând posibil. Un specialist vă va analiza simptomele, va determina cauza și va oferi un plan de tratament.

4. Medicamentele.

Se întâmplă de multe ori că lista posibilelor efecte secundare ale anumitor medicamente este atât de lungă încât mulți oameni preferă să o ignore cu totul. Alte persoane consideră că beneficiile medicamentelor sunt mult mai importante decât efectele lor posibile. Antidepresivele, pilulele contraceptive, antihistaminicele, antipsihoticele, steroizii, beta-blocantele care sunt prescrise pentru a trata anumite afecțiuni sunt exemple de medicamente care determină adesea creșterea în greutate a oamenilor.

Pasul 1: Studiați lista eventualelor efecte secundare ale fiecărui medicament înainte de a începe să luați acest medicament. Apoi, acordați atenție modului în care vă simțiți după ce ați luat pastilele.

Pasul 2: Dacă bănuiți că anumite medicamente vă cauzează o creștere a greutății, nu ezitați să-l vedeți pe medicul dumneavoastră și să-l cereți să prescrie ceva diferit. Dacă decideți să opriți administrarea pastilelor pe cont propriu sau dacă găsiți o alternativă, aceasta vă poate face mai mult rău.

5. Problemele emoționale.

În ciuda faptului că stresul este cel mai probabil psihologic, acesta poate influența aspectul nostru mai mult decât credeți. Dependența emoțională de alimente poate să vină în forme foarte diferite: recompensarea muncii dure cu alimente, alimentarea ca o modalitate de a satisface nevoile care nu au nimic de-a face cu alimentele în sine. De exemplu, „ciocolata este un mare afrodisiac”, alimente ca un antidepresiv: mâncarea delicioasă ne dă emoții pozitive.
Pasul 1: Încercați să spuneți diferența dintre tipurile de foame pe care le simțiți: este stomacul vostru care are nevoie de mâncare sau este capul tău? De cele mai multe ori, daca vrei ceva foarte mult si vrei foarte mult, inseamna ca nu este cu siguranta stomacul care e foame.

Pasul 2: Găsiți o înlocuire pentru alimente. Un simplu „nu” nu este suficient pentru că mai devreme sau mai târziu nu veți putea rezista. Este important să înțelegeți ce aveți cu adevărat nevoie să fiți într-o stare bună! Mergeți la o plimbare, luați o baie fierbinte, desenați, vizionați un film etc. De fiecare dată când doriți să mâncați atunci când vă neliniștiți, faceți ceva distractiv în schimb.

6. Stresul.

Mulți oameni cred că senzația de stres poate provoca un apetit redus și duce la scăderea în greutate. În realitate, este posibil și opusul. Atunci când corpul tău este sub stres, începe să producă mai mult cortizol, hormonul care mărește apetitul. Acest lucru se datorează faptului că trupul nostru simte că suntem stresați și că suntem în pericol și crede că trebuie să ne salvăm energia pentru a ne proteja. În zilele noastre, simțim la fel de subliniat despre aspectul și greutatea noastră, așa cum am fi simțit-o cu mii de ani în urmă despre pericolul iminent. Dar, deoarece nu există nicio modalitate de a explica acest lucru mecanismelor de apărare ale organismului tău, este posibil ca creșterea în greutate să fie cauzată de stres.

Pasul 1: Învață o metodă de relaxare și te lași să te odihnești în fiecare zi. Faceți ceva care vă face să vă simțiți liniștiți în mod regulat.

Pasul 2: Consultați un specialist. Este posibil ca adevăratele cauze ale stresului tău să nu fie evidente și un psiholog calificat vă poate ajuta.

7. Lipsa odihnei.

Multe studii indică faptul că există o legătură între creșterea greutății și lipsa de somn. Deci, potrivit cercetărilor efectuate de compania americană Mayo Clinic, persoanele care dorm nu mai mult de 6 ore pe zi câștigă 11 kg în fiecare an decât cei care dorm cel puțin 7 ore. O diferență de o oră poate avea un impact deosebit!

Pasul 1: Schimbați prioritățile. Suntem foarte siguri că puteți găsi o oră suplimentară de somn dacă petreceți mai puțin timp online, întins pe canapea sau vizionați TV.

Pasul 2: Țineți un program. Cu cât te duci mai târziu la pat, cu atât mai puțin va fi somnul tău.

Știți de alte motive pentru care cele câteva kilograme din urmă pot fi atât de greu de vărsat? Trimiteți-le la noi în secțiunea de comentarii de mai jos.