Președintele Republicii Moldova a semnat cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană

După ce Ucraina a semnat cererea de aderare la UE, acum și Republica Moldova a înaintat o astfel de cerere. Maia Sandu, președintele țării, a semnat astăzi documentul important pentru viitorul Republicii Moldova. Ce a transmis aceasta pentru popor.

Astăzi a fost o zi foarte importantă pentru vecinii noștri de peste Prut. Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a semnat cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană.

Documentul urmează ca în curând să fie adresat președintelui Franței, Emmanuel Macron, țară deţine președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Cerearea a venit la scurt timp după ce și Ucraina a semnat un astfel de document.

Maia Sandu a anunțat că Republica Moldova își va păstra neutralitate, iar cetățenii rămân calmi în această perioadă în care în Ucraina a izbucnit răz.boiul.

„Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ea este adresată domnului Emmanuel Macron, Președintele Franței, țara care astăzi deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar”, a spus Maia Sandru.

Mai mult de atât, președintele Republicii Moldova a mai anunțat că aderare la UE a șării reprezintă un obiectiv foarte important pentru viitorul țării pe care o reprezintă.

”Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor din Moldova”, a mai spus aceasta.

Ce a transmis Klaus Iohannis după ce Maia Sandu a semnata cererea de aderare la UE
Klaus Iohannis a afirmat astăzi că va susține Republica Moldova în demersul de aderare la Uniunea Europeană, după ce astăzi a semnat cererea importantă.

”Salut cu căldură demersul istoric de astăzi al Preşedintei Maia Sandu. România va continua să fie un susţinător sincer, constant şi activ al locului Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a transmis preşedintele României, pe Twitter.