Klaus Iohannis a facut anuntul in urma cu putin timp: „Ne aflam intr-o situatie fara precedent”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat ca atacul Rusiei impotriva Ucrainei ameninta si tarile NATO.

„Vreau sa transmit aprecierea Romaniei pentru efortul sustinut al Comisiei Europene in ceea ce priveste efortul in vederea mentinerea unitatii la nivel, atat in ceea ce priveste impunerea sanctiunilor

Ne aflam intr-o situatie fara precedent, generata de agresiune armata, nejustificata, ilegala a Rusiei impotriva Ucrainei. Amenintarea nu este doar la adresa securitatii Ucrainei, dar si cea transatlantica este puternic amenintata.

Vreau sa folosesc aceasta ocazie pentru a lauda inca o data curajul poporului ucrainean care lupta pentru libertate si rezista sub tirurile uci.gase ale unui invadator.

Vreau sa ii multumesc presedintei Ursula von der Leyen pentru eforturile depuse in vederea organizarii unui hub in Romania pentru transmiterea ajutoarelor umanitare catre Ucraina. Vom depune toate efoturile pentru ca acest hub sa fie disponibil cat mai rapid posibil”, a spus .

Totodata, seful statului a anuntat modul in care Romania se implica sa-i sprijine pe locuitorii din Ucraina. Tara noastra o sa devina un hub regional de directionare a resuselor umanitare catre Ucraina.

„Acest centru o sa fie unul mare. El va permite centralizarea ajutoarelor si trimiterea lor catre Ucraina, dar si spre Republica Moldova.

Noi credem ca situatia in Ucraina se va degrada in continuare, iar nevoia de ajutor va creste semnificativ”, a mentionat presedintele.