Casa de 61 de metri patrati

O casa cu o suprafata de doar 61 de metri patrati are multe avantaje din punct de vedere al costurilor.

In principiu, ridicarea ei nu te poate costa mai mult de 10.000 de euro. In plus, e suficient si un teren de sub 200 de metri patrati pentru a-i asigura o curte care sa compenseze spatiul redus din interior.

Locuinta prezentata aici are suprafata unui apartament la bloc. Confortul oferit este insa mult superior. Casa e ideala pentru o familie cu un copil sau maximum doi.

Un living spatios
Casa de 61 de metri patrati are un living spatios, doua dormitoare cu suprafete aproximativ egale si o singura baie. Acesta ar putea fi singurul inconvenient daca in imobil locuiesc mai mult de 2-3 persoane.

Pentru a castiga spatiu, intrarea se face printr-o mica terasa care da direct in livingul de 24 de metri patrati. Asa cum se poate vedea si in planul de ma jos, camera de zi si bucataria open space adiacenta ocupa, practic, aproape jumatate din locuinta.

Aceasta compartimentare simpla ofera proprietarilor si oaspetilor acestora posibilitatea de a petrece o zi agreabila in living, separand-o de zona de odihna.

Livingul este separat de zona de odinna printr-un hol de sase metri. In stanga acestuia sunt cele doua dormitoare, despartite de baia de sase metri patrati.

Cel de 13 metri patrati poate fi amenajat pentru cei doi adulti ai casei. Un pat generos si un dressing, fara multe alte piese de mobilier, ar lasa suficient loc si pentru acele momente in care si copiii dau buzna in camera parintilor. Asta in zilele cu vreme urata pentru ca, in rest, toata lumea poate sa iasa si sa se relaxeze in curtea din fata locuintei.

Al doilea dormitor este rezervat celor mici. Aici, ei se pot odihni in liniste si isi pot face temele singuri sau supravegheati de un parinte.

In concluzie, casa se 61 de metri este locuinta ideala pentru o familie mica si linistita, care vrea sa traiasca departe de tumultul oraselor si sa se bucure de viata la curte.

Sursa: casepractice.ro