Cum să izolezi spațiul dintre cadă și peretele din baie

Multi dintre oameni se confrunta cu problema spatiului dintre perete si cada de baie, deoarece de aici provin o serie de consecinte precum: mucegai, scurgeri de apa, miros neplacut de umezeala, vecini nemultumiti ca au fost inundati. In continuare va oferim cateva sfaturi pentru a acoperi eficient aceste spatii astfel incat sa scapati de orice problema.

Iata asadar ce trebuie sa faceti pentru o buna izolare a acestui spatiu:

Chit pentru izolatii – Acesta reprezinta cel mai accesibil mod pentru spatiile nu foarte mari. Chitul are in compozitia sa anumiti compusi care indeparteaza mucegaiul. Acesta se lipeste pe suprafata curata si uscata dupa ce scoateti in prealabil banda de protectie. Puteti aplica adeziv suplimentar daca nu aveti incredere in lipiciul de fabrica.

Silicon ermetizant – Metoda e potrivita pentru spatiile inguste. Inainte sa aplicati siliconul, curatati si uscati rosturile. Apoi aerisiti bine camera, pentru ca in timpul aplicarii se imprastie in aer unele substante toxice. Pentru ca liniile sa fie cat mai drepte,folositi o banda adeziva pentru constructii.

Spuma poliuretanica – Reprezinta cea mai simpla metoda de izolare, iar tot ce trebuie sa faceti este ca, dupa ce ati curatat si uscat zona sa aplicati spuma in spatiul dintre perete si cada. Apoi, lasati sa se usuce bine. Cel mai important este sa alegeti o spuma rezistenta la apa.

Ciment – Aceasta metoda e utila pentru acoperirea spatiilor mult mai mari. Dupa ce ati curatat suprafata, montati un suport special pentru a evita caderea cimentului. Puneti cimentul dupa ce ati inmuiat spatiul necesar si lasati sa se usuce bine. Deoarece aceasta solutie nu e tocmai estetica, acoperiti cimentul cu glet si faianta.

Etansatoare ceramice – Aceasta varianta e cea mai estetica, deparece tot ce trebuie sa faceti este sa montati un lipici special pentru faianta, insa eforturile sunt mult mai mari.