Curăță grăsimea de pe dulapurile din bucătărie cu trei ingrediente simple

Fără îndoială, atunci când facem curăţenie în casă, cel mai mult timp îl petrecem în bucătărie şi în baie. Și aceasta nu pentru că cele două încăperi se murdăresc cel mai uşor. Însă aceste spații necesită şi o atenţie specială din punct de vedere al igienei. Trebuie astfel evitate situaţiile în care bacteriile să se răspândească în restul casei, cauzând probleme de sănătate.

Se știe că în cazul electrocasnicelor, tacâmurilor și a veselei curățarea se face cu uşurinţă. Șiu aceasta pentru că mizeria de pe acestea este vizibilă. Nu la fel stau lucrurile când vine vorba de grăsimea de pe dulapurile din bucătărie. Aceasta se poate depune fără să ne dăm seama. Și dacă nu avem obiceiul de a le spăla săptămânal, riscăm să trăim în casa cu un „inamic” al sănătăţii.

Dacă încerci să le cureţi cu apa şi detergent, nu obții niciun rezultat. Ei bine, și asta pentru că ai uitat să adaugi un ingredient în compoziţie. Pe piaţa exista foarte multe soluţii care promit să elimine grăsimea în totalitate, însă acestea pot costa destul de mult. Soluţia pe care ţi-o propunem este o variantă mult mai accesibilă, dar la fel de eficientă.

Dacă îţi doreşti ca dulapurile tale din bucătărie să strălucească de curăţenie, ai nevoie de o soluție banală. Aceasta se prepară din trei ingrediente: bicarbonat de sodiu, detergent de vase şi apă. Astfel, adaugă într-un bol o lingură de bicarbonat de sodiu, o jumătate de lingură de detergent de vase şi o jumătate de lingură de apă.

Amestecă toate ingredientele până obţii o pastă omogenă. Aceasta trebuie să o aplici, cu ajutorul unei lavete, pe zonele unde există pete de grăsime. Apoi, freacă suprafaţa folosind mişcări circulare. Înainte de asta însă ar fi bine să testezi această soluţie, pentru a te asigura că nu va afecta piesele de mobilier.

Bicarbonatul te ajută la curățenie
Bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă caldă te ajută să ștergi mobila și tapițeria. Așa vei scăpa de pete și de mirosurile neplăcute. Este un bun agent de curățare pentru tigăile pline de grăsime. Amestecă puțin detergent de vase cu bicarbonat de sodiu și curăță tigăile cu această pastă. De asemenea,te ajută să scapi de mirosul neplăcut din încălțăminte. Pentru aceasta trebuie să turnați un pic de bicarbonat în pantofi. După o ora, scuturați încălțămintea și ați scăpat de orice urmă de miros.

Mirosurile din frigider pot fi eliminate cu bicarbonat. Trebuie doar să ștergeți pereții și rafturile cu bicarbonat și mirosurile vor disparea. Iar stratul de ceară de pe fructe și legume poate fi îndepărtat dacă le spălați într-o soluție de apă caldă cu bicarbonat.

Acum, dacă tot ai aflat cum se curăță grăsimea de pe dulapurile din bucătărie, poți să o folosești și în alte zone. Această soluție este la fel de eficientă și în unele zone din casă care sunt mai greu de curăţat (în baie, de exemplu).