Cum să-ți încălzești rapid camera pe timpul iernii

Unele locuinte sunt reci. Asta este realitatea cu care se confrunta multi proprietari, care iarna cauta tot felul de solutii, pentru a scapa de aceasta problema. In unele cazuri, nu incalzirea centralizata este problema. Sunt detalii care pot face diferenta intre o camera care se incalzeste repede si alta in care peretii sunt mai mereu reci. Cateva schimbari inteligente facute in locuinta ta o pot transforma, pentru aceasta iarna.

Iata 6 trucuri ingenioase ca sa-ti incalzesti rapid camera:

1. Draperiile
Iarna, draperiile groase pot ajuta pentru a duce temperatura camerei la un nivel confortabil. Cu cat sunt mai groase, cu atat camera va fi mai calduroasa. E important de stiut ca pe timpul zilei este recomandat ca draperiile sa fie stranse, pentru a permite o luminozitate cat mai generoasa in incapere. Accesul razelor soarelui in camera, chiar si pe timpul iernii, poate ridica temperatura camerei cu cateva grade.

2. Muta canapeaua
Te-ai gandit sa-ti rearanjezi mobila din casa, pentru o eficienta mai buna pe timpul iernii? Una dintre cele mai importante recomandari este sa-ti muti canapeaua sau patul din dreptul caloriferului din incapere. Ai putea crede ca daca esti mai aproape de o sursa de caldura, atunci te vei incalzi mai repede, insa lucrurile nu stau chiar asa. E posibil ca toata caldura degajata de calorifer sa fie blocata tocmai de canapea, motiv pentru care camera este rece mereu.

3. Sufla vantul pe la geamuri?
Verifica daca geamurile si usile din casa sunt izolate corect si daca se inchid ermetic. Daca auzi ca vantul sufla pe la geamuri si pe sub usile din casa, inseamna ca trebuie sa iei masuri. Oricat de mult ai incerca sa incalzesti o camera, niciun plan nu va da roade, daca aerul rece traverseaza toata casa, nestingherit.

4. Aeriseste caloriferul
Nu uita de micile verificari de mentenanta inainte ca prin calorifere sa curga apa calda. E posibil ca din cauza unui calorifer care nu a fost aerisit complet, caldura sa treaca pe langa tine, iar elementii sa ramana sloi. O simpla verificare de acest fel te va ajuta enorm.

5. Apeleaza la covoare
Cauta covoare care sa se potriveasca pe stilul casei tale si pune-le in locurile cheie unde exista suprafete intinse de parchet sau gresie. Daca nu ti-ai pus incalzire pentru podea in locuinta, atunci covoarele reprezinta solutia perfecta sa nu-ti inghete picioarele prin casa. Covoarele vor pastra caldura in camera si vor ridica nivelul de confort din locuinta.

6. Nu lasa usile deschise
Este mult mai usor sa incalzesti camera cu camera, decat sa incerci sa ridici temperatura din prima in toata casa. Iarna, intr-o locuinta mai rece, usile trebuie sa ramana inchise, pentru a putea pastra caldura. Nu ai vrea ca, din cauza unui geam deschis la bucatarie, dormitorul si sufrageria sa fie reci.
Sunt doar cateva sfaturi si trucuri care te vor ajuta sa ridici temperatura in camerele locuintei tale si, foarte important, sa o pastrezi pentru mai mult timp. Astfel de masuri te pot ajuta sa traiesti intr-un mediu mai placut, relaxant, dar si mai eficient din punct de vedere al costurilor. Nu arunca pe geam caldura si investeste inteligent, in aceasta iarna.