O mai ţii minte pe „Veronica”? Uite cum arată acum, la 53 de ani, Lulu Mihăescu

Lulu Mihaescu este o actriță ce a devenit cunoscută în rolul Veronicăi din filmul cu același nume din 1972 și în continuarea lui, „Veronica se întoarce” (1973), rol ce i-a adus comparații cu actrița americană Shirley Temple.

În 1972, când debuta în lumea cinematografiei interpretând rolul Veronicăi, Lulu Mihăescu avea doar 4 ani. Fetița a cucerit atunci publicul de toate vârstele, dar și producătorii, care au continuat să o distribuie și în alte pelicule, înainte de a se retrage din lumea cinematografică.

Astfel, în perioada 1976 – 1982, tânăra actriță a mai jucat în „Saltimbancii”, „Un Saltimbanc la Polul Nord” și „Mama”, filme regizate de Elisabeta Bostan.

Alături de Lulu Mihăescu, în producţia respectivă apar actori cunoscuţi ai vremii, precum Dem Rădulescu sau cântăreaţa Margareta Pâslaru. Filmul prezintă povestea Veronicăi, o fetiţă care trăieşte într-un cămin de copii. Când împlineşte vârsta de 5 ani, ea primeşte de la Zâna cea bună o traistă fermecată, care îi poate îndeplini orice dorinţă. Şi de aici încep peripeţiile.

Pelicula a avut şi o continuare, în 1973, când a apărut filmul muzical ”Veronica se întoarce”, regizat tot de Elisabeta Bostan şi cu aceiaşi actori în rolurile principale.

Astăzi în vârstă de 53 de ani, Lulu Mihăescu a mai jucat în 3 filme în perioada 1976-1982, înainte de a se retrage din lumea cinematografică. Actriţa Lulu Mihăescu, cea care a interpretat rolul principal în filmul „Veronica”, în anul 1972, a obţinut în instanţă dreptul de a fi despăgubită pentru difuzarea producţiei care a consacrat-o.

Lulu Mihaescu a renunțat însă la actorie în perioada adolescenței, pentru a se dedica muzicii. A studiat la Conservatorul din București, iar mai târziu a plecat în Canada, unde a devenit profesoară de pian. Momentan este stabilită în Vancouver.