Ce metodă folosește Smiley pentru dezvoltarea creierului fiicei sale: „E extrem de obositor pentru noi, adulții”

Smiley a fost invitat la podcast-ul Fain & Simplu, realizat de Mihai Morar, și a vorbit despre relația cu Gina Pistol, dar și despre noua viață în calitate de tătic. De asemenea, artistul a dezvăluit cum o ajută pe Josephine, fiica lor, să își dezvolte creierul. Acesta aplică această metodă încă de când cea mică era în pântec.

Smiley își ia foarte în serios rolul de tată, lucru pe care l-a afirmat și Gina Pistol. Prezentatoarea de la Chefi la cuțite a mărturisit că Smiley îi este de foarte mare ajutor și nu știe ce s-ar fi făcut dacă nu îl avea pe el.

Artistul, invitat la podcastul lui Mihai Morar, a povestit că atunci când Gina Pistol i-a mărturisit că medicii nu i-au dat șanse să aibă un copil vreodată, el a încurajat-o, dorindu-și ca ea să spere în continuare.

„A fost dorit, dar nu a fost planificat! Ginei nu i s-a dat nicio șansă să rămână gravidă și eu i-am spus atunci când mi-a zis treaba asta: ‘Ai răbdare! Nu e după noi! Dacă este să se întâmple se va întâmpla! Și cred că atunci nu m-a crezut. Și lucrurile s-au așezat într-un moment în care ea fost pregătită pentru asta, că ea este dătătoarea de viață.

Femeile au fost alese să dea viață, ele au drept de viață și de m.o.arte. A venit într-un moment în care eu eram în pauză, nu am mai fost plecat, nu am mai fost solicitat să nu am timp să trăiesc asta. Vreau să îmi iau atestat de tată! (…) E o chestie pe care Dumnezeu a îngăduit să o trăiesc și vreau să trăiesc fiecare lucru în parte. Legătura mea cu Gina s-a construit caramidă cu cărămidă, fără așteptări prea mari… Lucrurile s-au așezat atât de bine, de natural, încât nu mai văd viața altfel’, a mărturisit Smiley.

Smiley se bucură din plin de miracolul pe care îl reprezintă fiica lui și a Ginei Pistol. Acesta a mărturisit că folosesc programul Nuryl, pentru a o ajuta pe Josephine să își dezvolte creierul.

„Dimineața ăsta e ritualul. Mă uit cum se trezește și are un ritual care pentru mine este un adevărat spectacol. Deschide ochii ușor, începe să se întindă și face toate fețele posibile. E foarte expresivă. E ceva fantastic. (…) Avem momente în care ne uităm unul la altul, ochi în ochi, și la un moment dat zâmbește. Eu nu cred că este ceva necontrolat, eu cred că ei simt lucruri, dincolo de faptul că nu văd în aceste momente prea bine.

(…) Am descoperit programul Nuryl, care este dezvoltat de un muzician. Tipul ăsta a făcut programul pe copilul lui. În timpul ăsta, între 6 luni și 3 ani, i-a pus high information music, ce ajută la dezvoltarea creierului copilului. Adică i-a pus jazz, muzică clasică, experimentală. Am ascultat și eu, este extrem de obositor pentru noi. Sunt numai instrumente muzicale, sunete naturale, dar muzica jazz sau simfonică are multă informație muzicală și dificilă. Sunt chestii ciudate. Pentru copil – care nu știe cu ce că compare – e normal, el absoarbe informația asta și îl va ajuta să dezvolte altfel creierul și sinapsele.

Copilul lui, la 5 ani, a dezvoltat auz absolut. Auz absolut înseamnă că el recunoaște armonia instant. Lui îi cânți armonia, el ți-o recunoaște și ți-o și cântă. Asta e pe partea muzicală, dar până la 7 ani, copilul lui a învățat 5 limbi străine. E o terapie are îl ajută să absoarbă mult mai multă informație. Omul spune: ‘și după ce se nenaște, în momentul în care copilul stă și se joacă, sau doarme, sau îl hrănești, nu contează, tu pune-i muzică acolo, pentru că el va fi atent. Ea s-a conformat, nu a avut nimic împotrivă. Îi punea căștile pe burtică. I-a pus și piesele mele, am experimentat și partea cu valsul. Am încercat, într-o noapte de agitație, și chiar a avut efect’, a povestit Smiley.

Smiley a spus că cel mai important lucru pentru un copil este iubirea părinților. Acesta a mărturisit că, atunci când și-a ținut fiica în brațe pentru prima dată, toate temerile lui au dispărut.

„Pentru copii cel mai important este să aibă părinții aproape și să-i iubească. Eu cred că asta e cel mai important, chiar dacă nu te pricepi la educație, că nimeni nu se pricepe practic. Noi nu ne pricepem cum se crește cel mai bine copilul, când te vezi în fața faptului împlinit, trebuie să o faci. (…)

Atunci când am ținut-o pentru prima dată în brațe, am rămas șocat că toate temerile mele au dispărut într-o fracțiune de secundă. Cumva era ceva care îmi lipsea și doar s-a atașat trup și suflet de tine. Nu ai cum să o dai în bară. Dacă ai grijă de tine, dacă iubești ceea ce ești tu, nu ai cum să nu iubești ceea ce face parte din tine. Mulțumesc în fiecare zi că trăiesc asta și că mi s-a îndeplinit și dorința asta! Cred că toate se întâmplă atunci când ești pregătit să le primești’, a mai spus Smiley.